Haberler

1. Ulusal Platin Elma Ödülleri

1. Ulusal Platin Elma Ödülleri kapsamında elmayla ilgili belirlenen 10 dalda ödül verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteğiyle Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneği'nce Barida Otel'de düzenlenen, sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı 1. Ulusal Platin Elma Ödülleri törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Masum Burak, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü öğrencilerinin elmayı anlatan gösterisiyle başlayan törende konuşan Isparta Valisi Oğuz, Isparta için çok büyük öneme sahip olan elma için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Isparta'da Elma Çalıştayı düzenlendiğini hatırlattı.

1. Ulusal Platin Elma Ödülleri'nin de bu çalışmayı tamamlayacak nitelikte olduğunu ifade eden Oğuz, 1. Ulusal Platin Elma Ödülleri'nin ilim şehri Isparta'ya çok şey katacağına inandığını belirtti.

İlki düzenlenen yarışmada, bazı eksiklikler bulunacağına dikkati çeken Oğuz,

"Ancak salondaki manzaraya baktığımızda yarışmanın ne kadar güzel olduğunu görüyoruz. Bu yarışmaya Isparta'daki bütün kurum ve kuruluşlar sahip çıktı" dedi.

Yarışmanın "Elmanın Oscarı"na dönüşeceğine inandığına değinen Oğuz, "Bu yarışma önce uluslararası bir mahiyete kavuşacak. Dünyanın dört bir yanından insanlar Isparta'ya gelecek. Bu şekilde elmadaki ihracat darboğazı aşılacak. Türkiye, iç talebi fazlasıyla karşıladıktan sonra elmayı satmayı daha fazla arzu edecektir. O zaman ihracatın birden bire patladığını göreceksiniz" diye konuştu.

Türkiye'nin 2,5 milyonluk üretimle dünyanın 3. büyük elma üreticisi olduğunu vurgulayan Oğuz, Türkiye'nin yüzde 22'lik elma üretimini sağlayan Isparta'da da bu tür etkinlikler ve bilimsel temelli üretimle, elma rekoltesinin ve kalitesinin artacağına inandığını sözlerine ekledi.

-10 dalda ödül-

Konuşmanın ardından düzenlenen ödül töreninde çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve sektör temsilcilerinden oluşan 9 kişilik jüri tarafından yapılan değerlendirmede "elmadan mamul madde üreten sanayi işletmesi" kategorisinde Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi AŞ, "En iyi Ar-Ge" kategorisinde Nejdet Kaplan, "En iyi bahçe tesisi" kategorisinde Gülbudak Tarım İşletmeleri, "Yılın elma ihracatçısı" kategorisinde Recep Sabancı, "En iyi inovasyon" kategorisinde Elmataş Göller Bölgesi Meyve Sebzecilik Sanayi ve Ticaret AŞ, "En iyi kadın üretici" kategorisinde Hatice Gezer, "Elma duayeni" kategorisinde Prof. Dr. Nurettin Kaşka, "En iyi üretici örgütü" kategorisinde Evciler Tarım Kalkınma Kooperatifi, "En iyi elma görseli" kategorisinde Veli Karaçay ve Mansur Uluca, "En iyi elma belgeseli" kategorisinde ise Fatih Akgüneş ödüle layık görüldü.

Muhabir: Murat Yolcu / Güç Gönel

Yayıncı: Erdem Gültekin - ISPARTA

Kaynak: AA / Güncel

Memduh Oğuz Eğirdir Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title