Haberler

1 PKK'lı Terörist Serbest Bırakıldı, 2 PKK'lı Terörist 9'ar Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı Binasında Tanıştığı Kişilerin Propagandasından Etkilenerek Terör Örgütüne Katılan Daha Sonra Kaçarak Güvenlik Güçlerine Teslim Olan PKK'lı Terörist İlk Duruşmasında Serbest Bırakılırken, 2 Terörist 9'ar Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı binasında tanıştığı kişilerin propagandasından etkilenerek terör örgütüne katılan daha sonra kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı terörist ilk duruşmasında serbest bırakılırken, 2 terörist 9'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında eğitim aldıktan sonra, kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan R.T., serbest bırakıldı. DTP Van İl Başkanlığı binasına gidiş gelişi sırasında tanıştığı Orhan ve Zeynep adlı kişilerin propagandası sonucu 2007 Ağustos ayında örgüte katıldığını anlatan PKK'lı terörist R.T., "DTP il binasında tanıştığım Zeynep ile birlikte Hakkari otobüsüne bindik. Hakkari'de indiğimizde, Zeynep cep telefonu ile birilerine mesaj çekti. 2 kişi beni bir araçla gelip aldı. Zeynep bizimle gelmedi. Araçta gözlerimi bağladılar. Bir süre sonra gözlerimi açarak, ellerinde silah bulunan 3 örgüt üyesine teslim ettiler. Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Beritan ve Geliyereş kamplarında askeri ve siyasi eğitim gördüm" dedi.

Örgütün iç yüzünü kampta görmeye başladığını ve kaçma planları yapmaya başladığını anlatan sanık R.T., "Kaçmak için Okan adlı örgüt üyesine anlattım. Kaçmaya karar verdik. Okan yanımdan ayrıldıktan sonra bazı örgüt mensupları benin yanıma gelerek, 'Sen kaçmayı düşünüyormuşsun. Neyine güveniyorsun. Allah'ına güveniyorsan o burada yok' deyip beni hücreye attılar. Üstümü toprakla örterek, işkence yaptılar; hortumla dövdüler. Burada birkaç gün kaldım. Onların, benim kaçmama izin vermeyeceklerini bildiğim için yüzlerine karşı gülmeye başladım. Beni hücreden çıkardılar. İlk fırsatta gece yarısı silahımı bırakarak kaçtım. Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) güçlerine teslim oldum. Onlar da bana, peşmergeye katılmam için maaş teklifinde bulundular. Kabul etmediğimi söyledim. Sonra beni güvenlik güçlerine teslim ettiler" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra sanık R.T.'nin, herhangi bir suça katılmadığının belirlendiğini kaydederek Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 221. Maddesi uyarınca "Etkin Pişmanlık" hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu arada yine örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 2 teröristin karar duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Teröristler İbrahim Kaygısız ve Yakup Boztepe savunmalarında, iddianamede yer alan güvenlik güçleriyle çatışmaya girdikleri yönündeki iddiaları reddederek, kendilerinin teslim olduğunu ve yer gösterme yaptıklarını söyleyerek TCK'nın 221. Maddesi'nden yararlanmak istediklerini belirttiler. Kısa bir aradan sonra mahkeme heyeti, sanıkların TCK'nın 302/1 Maddesi uyarınca, "Ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik terör örgütü adına vehamet arz eden eylemlerde bulunmak" suçunu işledikleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanık teröristlerin duruşmalardaki davranışlarını dikkate alan mahkeme heyeti cezayı önce müebbet hapse, sonra, teröristlerin cezalarını, örgütten kendiliğinden kaçtıkları ve örgütü çökertecek düzeyde bilgi ve belge sağladıklarını belirterek, "Topluma Kazandırma Yasası" kapsamında 9'ar yıla indirdi.

(AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title