Haberler

Kaza Yaparak 1 Öğrencinin Ölmesine Yol Açan Otobüsün Şoförü, Yasak Yola Girmiş

Güncelleme:

Bursa'da geçtiğimiz gün Uludağ'a gezmeye giden öğrecinleri taşıyan otobüs şoförü, büyük araçlara yasak olan yola kestirme olduğu için girdiği ortaya çıktı.

Bursa'da geçtiğimiz gün Uludağ'ı gezmeye giden öğrencileri taşıyan otobüs şoförü, tedavisinin ardından tutuklandı. Şoför Turgay Y.'nin büyük araçlara yasak olan yola kestirme olduğu için girdiği öğrenildi.

1 ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bursa'da geçtiğimiz gün öğrencileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 1 öğrenci hayatını kaybederken, 33 öğrenci ise yaralandı. Kazada yaralanan otobüs şoförü ilk ifadesinde otobüsün frenlerinin şiştiğini bu yüzden bilerek devirdiğini itiraf etmiş ardından tedavisi yapılmak üzere hastaneye kaldırılmıştı. Kazayla ilgili inceleme yapan polis ekipleri hastanedeki tedavisi tamamlanan otobüs şoförü Turgay Y.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şoför Turgay Y. 'taksirle ölüme veya yaralanmaya sebep olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaza Yaparak 1 Öğrencinin Ölmesine Yol Açan Otobüsün Şoförü, Yasak Yola Girmiş

BÜYÜK ARAÇLARA YASAK OLAN YOLA GİRMİŞ

Büyük araçların geçişine kapalı olduğu halde kazanın meydana geldiği yolu kullanmasıyla ilgili de ifade veren Turgut Y.'nin kestirme olduğu için yolu tercih ettiği öğrenildi. Uludağ karayoluna kıyasla yaklaşık 10 kilometre daha kısa olan yolu zamandan ve yakıttan tasarruf etmek için kullanan otobüs şoförü, 1 kişinin hayatını kaybettiği 33 kişinin ise yaralandığı kazayla ilgili tutuklu olarak yargılanacak.

Kaza Yaparak 1 Öğrencinin Ölmesine Yol Açan Otobüsün Şoförü, Yasak Yola Girmiş

YOLDA İYİLEŞTİRME OLMAZSA KAZALARIN TEKRAR EDECEĞİNİ BELİRTİLMİŞ

Kaza dönemin belediye başkanı tarafından Uludağ'a kara yolu ulaşımında yıllardır kullanılan yola alternatif olarak yapılan Dobruca, İnkaya bağlantı yolunda meydana geldi. Trafiğe açıldıktan kısa bir süre sonra bir otobüsün devrilip 4 kişinin hayatını kaybetmesi ve devamında çok sayıda kazanın meydana gelmesi sebebi ile güvenliği tartışılan yol, alınan kararla büyük araçların geçişine kapatıldı. Yolun açıldığı 2014 yılında meydana gelen otobüs kazasının ardından İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi tarafından oluşturulan teknik heyet, bölgede inceleme yaparak, bir rapor hazırlamıştı. Raporda, iyileştirmelerin yapılmaması durumunda kazaların tekrarlanabileceğine dikkat çekilmişti.

Kaza Yaparak 1 Öğrencinin Ölmesine Yol Açan Otobüsün Şoförü, Yasak Yola Girmiş

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Uludağ 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

Adali:

Yillar önce bizim memlekettede böyle bir kaza yaşandı.isparta sütcülerden antalyaya öğrenciler geziye gidiyordu.şoför kestirme yoldan gidip frene basa basa balatalari sisirmisti.sonuc bir ölü ve felc durumuna düşen yarali öğrenciler.biraz yatar çıkar ölen olduguyle kalır herkes hayatina devam eder.

5
0
yanıtYanıtla
yine mi adana diyen adam:

ceza almadan cikar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title