Haberler

1 Metre 10 Santimlik Sporcunun Hedefi Milli Takım

- 1 metre 10 santimlik sporcunun hedefi milli takımSİVAS - Sivas'ın Kangal ilçesinde yaşayan 1 metre 10 santimetre boyuyla oynadığı masa tenisinde gösterdiği performansla başarılar elde eden Alparslan Buğra milli takıma gitmeyi hedefliyor.

- 1 metre 10 santimlik sporcunun hedefi milli takım

SİVAS - Sivas'ın Kangal ilçesinde yaşayan 1 metre 10 santimetre boyuyla oynadığı masa tenisinde gösterdiği performansla başarılar elde eden Alparslan Buğra milli takıma gitmeyi hedefliyor.

Kangal'da yaşayan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan 41 yaşındaki Alparslan Buğra büyüme rahatsızlığı ile doğdu. Boyu sadece 1 metre 10 santimetre olan Buğra, çevresindekilerin desteğiyle masa tenisi oynamaya başladı. Masa tenisi oynayarak hayata tutunan ve çeşitli başarılar elde eden Buğra engelli olmayan arkadaşlarıyla da oynadığı maçlarda başarılı performans gösteriyor. Son olarak katıldığı Engelliler Şampiyonası'nda ferdi kategoride 3., takım halinde de 1.'lik kazanan Buğra, milli takıma gitmeyi hedefliyor.

Milli Eğitim adına Engelliler Şampiyonası'na katıldığını söyleyen Buğra, "Amacım milli takıma girmek. Desteklerle şampiyonaya gittik. Bunun devamını diliyorum. İnşallah daha güzel başarılar elde edeceğiz. Milli takıma girip ülkemize, vatanımıza hizmet etmek istiyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba harcıyoruz" dedi.

Engelinin doğuştan olduğunu anlatan Buğra, "Masa tenisine yetiştirme yurdunda kalırken başladım. Yurttaki arkadaşlarımla oynayarak kendimi geliştirdim. Beden Eğitimi öğretmenimiz Kayhan Söğüt çok destek oldu. Bu başarıları gördükçe engellilerin yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını gördük. Her şeyi başaracağını gördük. Bu başarılardan dolayı çok sevindik. Her engellinin kendine göre yapacağı şeyler var. Engellilere sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title