Haberler

1 Mayıs Kutlamalarında Gözaltına Alınan Sanatçı Nur Sürer Serbest Kaldı

1 Mayıs Kutlamalarıyla İlgili Gözaltına Alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne Getirilen 341 Göstericiden 338'i Kimlik Tespitlerinin Ardından Serbest Bırakıldı. 3 Kişinin İse Çeşitli Suçlardan Poliste Arama Kaydının Bulunduğu İçin Gözaltında Tutuldukları Öğrenildi.

1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne getirilen 341 göstericiden 338'i kimlik tespitlerinin ardından serbest bırakıldı. 3 kişinin ise çeşitli suçlardan poliste arama kaydının bulunduğu için gözaltında tutuldukları öğrenildi.

Mitingde gözaltına alınan sanatçı Nur Sürer, Türkiye Komünist Partisi (TKP) İl Başkanı Hüseyin Karabulut ile DİSK Genel Sekreteri Musa Çam'ın da dün serbest bırakıldığı belirtildi.

İstanbul'da dün olaylı geçen 1 Mayıs kutlamalarında 806 kişi gözaltına alındı. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gözaltına alınan göstericilerden bir kısmı Asayiş Şube Müdürlüğü nezarethanesine konulurken, diğer şahıslar da Etiler Polis Okulu ve Akatlar Kapalı Spor Salonu'nda tutuldu. 341 gösterici ise Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirildi. Nezarethanelerde yer kalmadığı için bir çok gösterici emniyet içerisinde bulunan İETT ve polis otobüsleri içerisinde

bekletildi. Tek tek güvenlik sorguları ve kimlik tespitleri yapılan 76'sı kadın 338 kişi dün gece geç saatlerde serbest bırakıldı. 3 kişinin ise çeşitli suçlardan emniyette aranmalarının olduğu belirlendi. Bu kişilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

(AS-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title