Haberler

1 Mayıs İşçi Bayramı

Adıyaman Demokrasi Platformu Tarafından Tertiplenen 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti.

Adıyaman Demokrasi Platformu tarafından tertiplenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları renkli geçti.

Petrol-İş Sendikası, Tek-Gıda-İş Sendikası, Türk Tabipler Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası, Eğitim-Sen ve İnsan Hakları Derneği'nden oluşan Demokrasi Platformu tarafından tertiplenen 1 Mayıs etkinlikleri renkli geçti. 80. Yıl Koşu Parkı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik kalabalık, polisin sıkı aramasından sonra mitingin yapılacağı Mahmut Gürbüz Camii önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Alanda toplanan kalabalık, İşçi Bayramı'nı müzik eşliğinde halaylar çekerek kutladı.

Tertip komitesi ve Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Yüzer, yaptığı konuşmada, tekstil atölyelerinde çalışan bayan işçilerin maaşlarının azlığına dikkat çekerek, "Adıyaman'da konfeksiyon işletmelerinde istihdam edilen 6 bin civarındaki işçinin yüzde 50'si bayandır. Bu bayanların aylık ücretleri 175-250 YTL arasında ve bu işçiler 13-14 saat çalıştırılmaktadır. Bu işçilerin yarısı sigortasız olarak istihdam ettirilmektedir. İşçilerin emekleri acımasızca sömürülmektedir. Kayıt dışı

istihdamı, sigortasız ve sendikasız işçi çalıştırmayı, kadın ve çocuk emeği sömürüsünü insanlık dışı buluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık, davul-zurna eşliğinde halay çektikten sonra olaysız şekilde dağıldı.

(AA-ST-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title