Haberler

1 Mayıs İşçi Bayramı

Zonguldak'ta 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamalarında, Bir Grup Üniversite Öğrencisi ile Polis Arasında Gerginlik Yaşandı.

Zonguldak'ta 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında, bir grup üniversite öğrencisi ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyelerinin katılımıyla İstasyon Mahallesi'nde başlayan miting sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Kırmızı renkli bayraklarının polis tarafından alındığını söyleyen bir grup üniversite öğrencisi, sloganlar eşliğinde güvenlik çemberinin dışına çıktı. Yürüyüşün başladığı dakikalarda yola oturarak alkış ve sloganlar atan grubu, mitingi düzenleyen komite görevlileri ikna etmeye çalıştı. Bayraklarını geri istediklerini söyleyen öğrenciler ile komite

görevlileri arasında tartışma yaşandı. Güçlükle ikna edilen öğrenciler, tekrar yerlerini alarak yürüyüşe başladı. Açtıkları "Yaşasın 1 Mayıs ve Biji Gulan" yazılı pankartla yürüyen öğrenciler, çeşitli sloganlar da attı. Grup, yürüyüş boyunca sık sık oturma eylemi yaparak, polisi protesto etti.

Yürüyüşe ÖDP'liler, "1 Mayıs 1977 katliamını unutmadık" yazılı güllerle donatılmış çelenkle katılırken, bir grup üniversite öğrencisi de müzik eşliğinde sloganlar attı.

İşçi anıtı önüne kadar yapılan yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarla miting sürüyor.

(SD-İÇ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title