Haberler

1 Mayıs Gösterisine Katılanlarla Aşırı Sağcılar Arasında Arbede

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kiev'de düzenlenen 1 Mayıs etkinlikleri- Petr Simonenko'nun üzerine atılan yoğurt- Gerginlik 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü- Ukrayna'da 1 Mayıs gösterisine katılanlarla aşırı sağcılar arasında arbede çıktı, 15 kişi gözaltına alındı- Kırım'da ise Rusya bayrakları taşıyanlar 1 Mayıs'ı kutlamak için yürüyüş düzenledi Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 1 Mayıs etkinliklerinde olay çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kiev'de düzenlenen 1 Mayıs etkinlikleri- Petr Simonenko'nun üzerine atılan yoğurt- Gerginlik 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü- Ukrayna'da 1 Mayıs gösterisine katılanlarla aşırı sağcılar arasında arbede çıktı, 15 kişi gözaltına alındı- Kırım'da ise Rusya bayrakları taşıyanlar 1 Mayıs'ı kutlamak için yürüyüş düzenledi Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 1 Mayıs etkinliklerinde olay çıktı. 1 Mayıs gösterisini düzenleyenlerle aşırı sağcılar arasında arbede çıkınca polis 15 kişiyi gözaltına aldı.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kiev'deki İkinci Dünya Savaşı Parkı'nda düzenlenen etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı. Etkinlik alanın yanında ise çok sayıda radikal ve aşırı sağcı genç toplandı. Bunun üzerine polis geniş güvenlik önlemleri aldı ve iki grup arasında konuşlandı. Ukrayna Komünist Partisi tarafından organize edilen gösteride parti lideri Petr Simonenko hükümeti de eleştiren konuşma yaparken bir kişi Simonenko'nun üzerine yoğurt fırlattı. Bunun ardından çıkan arbede bir süre devam etti. Aşırı sağcı gençler Simonenko'ya etkinlikten sonra da saldırmak istedi. Polisin olaylar sırasında 15 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Ukrayna'nın Kharkiv ve Odessa kentlerinde de 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Ülkenin doğusundaki Kharkiv kentinde 1 Mayıs kutlamalarına katılanlarla Ukrayna yanlısı radikal görüşlü gençler arasında gerginlikler yaşandığı bildirildi. Odessa'da ise geçen yıl 1 Mayıs'ın ardından Rusya yanlısı ve Ukrayna yanlısı gençler arasında çıkan olaylar ve Sendikalar Evi'nde çıkan yangında 40 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle bu yıl geniş güvenlik önlemleri alındı. Sendikalar Evi'nin bulunduğu meydanda olay çıkması ihtimaline karşı çok sayıda güvenlik görevlisi hazır bekledi.- Kırım'da "Rusya bayraklı" gösteri -Rusya'nın geçen yıl ilhak ettiği Kırım'da ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle büyük çaplı kutlama etkinlikleri düzenlendi. Akmescit'teki etkinliklere Sovyetler Birliği dönemindeki gibi çoğunlukla devlet kurumlarının çalışanları katıldı.Şehir merkezinde toplanan ve mensup oldukları kurumları temsil eden kıyafetler giyen göstericiler, Rusya bayrakları ve sembolleriyle şehrin merkez caddesinde yürüdü.Etkinliği düzenleyenler gösteriye 50 bin kişinin katıldığını belirtirken, devlet kurumlarında çalışan bazı kişiler, memurların gösteriye katılımının zorunlu olduğunu söyledi. Özel sektör çalışanlarının çoğunun gösteri yapıldığından haberi olmadığı iddia edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna 1 Mayıs Kırım Kiev Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title