Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Genç, mesajında, 1 Mayıs'ın emekçilerin alın teri mücadelesinin simgeleşmiş tarihsel adı olduğunu belirterek, Türkiye'de her geçen yıl işçi hakları konusunda iyileştirmeler yapıldığını ifade etti.

Bunlardan en önemlisinin taşeron yasası olduğuna işaret eden Genç, şöyle devam etti:

"Bu yasa, cumhuriyetten günümüze kadar işçi hakları konusunda Türkiye'de yapılan devrim niteliğinde bir yasadır. Çıkarılan yasa ile kamuda çalışan taşeron işçilerin büyük kısmı kadrolu işçi statüsüne geçirilmiştir. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak işçilerimizin emeklerinin karşılığını alması için azami gayret gösteriyoruz. 1 Mayıs emekçilerin alın teri ile yazılmıştır. İşçinin alın terinin bizim dinimizde ve medeniyetimizde çok kutsal bir yeri vardır. İşçiler ülkemizde ve dünyada çok ağır çalışma koşulları altında ekmeklerini kazanmaktadır. Hazreti Peygamberimiz efendimiz bir hadisinde 'işçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını verin' diyor. Biz, dinimizin ve kültürümüzün bu anlayışını yerine getirmekle yükümlüyüz. İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını veren bu anlayışı devam ettirmekle yükümlüyüz."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Metin Genç Ortahisar Türkiye 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title