Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, "Birileri 'İlla Taksim' diyor, eğer kürsüye çıkanların söyleyecek bir sözü varsa işte her taraf Taksim'dir" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, "Birileri 'İlla Taksim' diyor, eğer kürsüye çıkanların söyleyecek bir sözü varsa işte her taraf Taksim'dir" dedi.

Aslan, konfederasyon tarafından Karabük Albay Karaoğlanloğlu Caddesi'nde düzenlenen "Karabük'teyiz, Taksim'deyiz, Tüm Türkiye'deyiz" mitinginde yaptığı konuşmada, Karabük'ün, ağır sanayinin temellerinin atıldığı, emekçi kültürünün mayasının tuttuğu yer olduğunu söyledi.

1 Mayıs'ta taşerona "hayır" dediklerinin ifade eden Aslan, "Yılın yarısında işsizliğe ve açlığa mahkum bırakılan orman işçileri başta olmak üzere geçici işçilere kadro talep ediyoruz. Kamuda 12 ay çalışma hakkının tanınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Aslan, emek ve mücadelelere rağmen emeğin hakkına yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek, "Bugün geçmişe göre demokrasimiz mesafe almıştır. Faili meçhuller azalmıştır. Ülkemiz, iç barışı tesis etme yolunda hızla ilerliyor ama hak, hukuk noktasında daha alacak çok yolumuz var. İşsizlik, can yakmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Karabük'ün, Türkiye'de "emeğin kalesi" olduğunu vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Birileri 'İlla Taksim' diyor, eğer kürsüye çıkanların söyleyecek bir sözü varsa işte her taraf Taksim'dir, Karabük, Taksim'dir. Bu güzel ülkenin her tarafı bizim için Taksim'dir, önemli olan hak ve hakikattir. Maksat Taksim'deki yasağa son vermekse, bunu 2009'da Hak-İş ilk defa Taksim'e girerek o yasağı yıkmıştır."

-" 1 Mayıs'ı kısır siyasi kavgalara alet etmedik"-

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin de Hak-İş'in, 1 Mayıs'ı kısır kavgalara ve siyasi hesaplaşmalara alet etmeden her meydanda kutladığını belirtti.

Konfederasyon olarak sağduyuyla hareket ettiklerini vurgulayan Şahin,

"İşçinin haklı davasını kısır siyasi hesaplaşmaya peşkeş çekmedik, çekmeyeceğiz. Hak-İş, sadece sendikacılığın adı değil, davanın ve iddianın adıdır. Bütün mazlumların ezilenlerin de örgütüdür" dedi.

Şahin, Hak-İş'in yeryüzünde hak ve adalet ile özgürlük ve barış tesis edilinceye kadar mücadeleye devam edeceğini dile getirdi.

-"Taşeron çalışanları sendikalı yapmak, namus borcumuzdur"

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül ise Karabük Demir ve Çelik Fabrikası (KARDEMİR) işçisinin, 1800 derece sıcakta çalıştığını anlatarak, bu işçilerin, "yanmayı bilen" insanlar olduklarını kaydetti.

KARDEMİR'de toplu iş sözleşmesi sürecinde bulunduklarına işaret eden Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"KARDEMİR'de yeni ve eski işçi ayrımı olmayacak. Tüm işçiler toplu sözleşme kapsamına alınacak. Fabrika yönetimi, 2011-2012 ağırlıklı ortalama ücretlerine yüzde 42 zam veriyorsa ben buradayım, bu akşam imzaya hazırım. Tüm mücadelemiz işçilerimizin 1 lira da olsa daha faza ücret almasıdır. Bunun için birlikte yola çıktık. Taşeron çalışanları da sendikalı yapmak, bizim namus borcumuzdur."

HAK-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız da tüm dünya işçilerinin 1 Mayıs'ını kutladı.

Konuşmaların ardından Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser'in de aralarında bulunduğu sendika genel başkanları, "barış ve özgürlük" dileğiyle beyaz güvercin bırakarak, karanfil dağıttı.

Arslan ve sendikacılar, davul ve zurna eşliğinde halay çekti. - KARABÜK

Kaynak: AA / Güncel

Karabük 1 Mayıs Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title