Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Sivas, Kırıkkale, Niğde ve Kırşehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, halaylar eşliğinde kutlandı.

Sivas, Kırıkkale, Niğde ve Kırşehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, halaylar eşliğinde kutlandı.

Sivas'ta Ethembey Parkı önünde toplanan siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü üyesi gruplar, sloganlar eşliğinde Mevlana Caddesi'ndeki miting alanına kadar yürüdü.

Burada bir konuşma yapan CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, sözlerine şehitleri rahmetle anarak başladı. Terörün her türlüsünü lanetlediğini söyleyen Akyıldız, "Biz bu ülkede barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak için mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

CHP'nin taşeron sistemine karşı olduğunu ifade eden Akyıldız, taşeron sisteminin çağdaş bir kölelik olduğunu savundu.

1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan Mustafa Akyol ise "Birlik, mücadele ve dayanışma günümüz 1 Mayıs'ta da demokrasi, eşitlik, adalet, barış ve kardeşlik için emeğin saflarında olacağız. 1 Mayıs uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günümüzde sömürüye, yoksulluğa, faşizme karşı emek, barış, eşitlik ve özgürlük için tüm yurtta alanlarda olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından halaylar çeken grup, dağıldı.

Bu arada Telekom binası önünde toplanan karşıt görüşlü bir grup, çeşitli sloganlar atarak kutlamanın yapıldığı alana girmek istedi. Polis bariyer örerek grubun içeri girmesine izin vermedi. Bir süre burada slogan atan grup, daha sonra alandan ayrıldı.

Kırıkkale

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara, DİSK, Petrol-İş, Eğitim Sen, Emekli-Sen, Alevi Kültür Derneği ile Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri katıldı.

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, yaptığı konuşmada, bugün dünyanın dört bir yanında işçilerin, emekçilerin, yoksul köylülerin ve ezilen halkların 1 Mayıs'ın ruhunu, mücadelesini, dayanışmasını ve birliğini alanlara taşıdığını söyledi.

Konuşmaların ardından işçiler müzikler eşliğinde halay çekti.

-Niğde

Niğde'de de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla halaylarla kutlandı.

Sungurbey Cami perşembe pazarı alanında toplanan grup, sloganlar eşliğinde Niğde Belediyesi önüne geldi.

Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı Semih Gündoğdu, yaptığı konuşmasında, hayatını emeğiyle kazanan işçilerin, kamu emekçilerinin, işsizlerin, emeklililerin, kadınların, öğrencilerin, ülkenin onurlu ve aydınlık insanlarının bayramını kutladı.

- Kırşehir

Kırşehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Eski Müftülük Caddesi'nde kutlama programı düzenlendi.

Kutlamalara, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar, halaylar çekip türküler söyleyerek 1 Mayıs'ı kutladı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale 1 Mayıs Niğde Sivas Politika Güncel Haberler

title