Haberler

1. Karadeniz Spor Oyunları İdari Komite Toplantısı'nın İlki Trabzon'da Yapıldı

Törene Türkiye' Nin Yanısıra Rusya, Gürcistan, Azerbeycan, Moldavya, Arnavutluk, Yunanistan ve Romanya Katıldı. Sırbistan, Bulgaristan ve Ermenistan Temsilcileri Toplantıda Yer Almadı.

Törene Türkiye' nin yanısıra Rusya, Gürcistan, Azerbeycan, Moldavya, Arnavutluk, Yunanistan ve Romanya katıldı. Sırbistan, Bulgaristan ve Ermenistan temsilcileri toplantıda yer almadı. Ermenistan' ı toplantıda Rusya temsil etti. Toplantının başında bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Karadeniz oyunlarının ülkeler arasındaki birliği ve beraberliği daha da geliştireceğini ve gelecek adına çok önemli temellerin atılmasını sağlayacağını söyledi. Atalay sözlerine şöyle devam etti:

"2-8 Temmuz tarihlerinde Trabzon'da olacağız. Gittikçe ekonomik işbirlğinin geliştiren ve daha sonra tam bir aile topluğunu haline gelecek olan bizlerin birlikteliği spor ile dahada pekişecek. Karadeniz oyunları ile ilgili komite kurduk. Herhangi bir problemiz yok. Sizlerinde gelmesiyle çok güzel bir organizasyon gerçekleşecek. Bütün ülkelerimizi, dost ve kardeş ülkelerimizi tüm branşlarda buraya bekliyoruz. Onları ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Bu güzel coğrafyanın her şehre düşen ayrı güzellikleri var. Trabzon'da bu şehirlerden biridir. Trabzon' un dışında başka bir şehirde daha organize edeceğiz. Türkiye olarak da bu organizasyona tam destek vereceğiz. Olimpiyatlarda başarılı olan Karadeniz ülkeleri gençlerini Karadeniz' de deneyip olimpiyatlara hazırlayacak. Biz sadece Türk oyuncuların olimpiyatlardaki başarılarıyla övünmeyeceğiz. Burada başarılı olan sporcuların daha sonraki başarılarından da onur duyacağız ve mutlu olacağız."

Rusya Federasyonu adına söz alan ve aynı zamanda komite başkan yardımcılığı yapan Nikolai Borovkov, organizasyonda bulundukları için mutlu olduğunu ifade ederek, " Tüm çalışmalarımızı yaptık. Bütün branşlarda oyunlara katılıp gerekli olan desteği vereceğiz. Bizim ülkemizin bu tür organizasyonlarda büyük deneyimlerimiz var. Bu konuda başarılı olmanız için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yunanistan adına söz alan Thomas Mendesises, "Elbirliği olduktan sonra iyi işler yapacağız. Sonunda mutlaka başaracağız" derken, Gürcistan temsilcisi Tamaz Tavzadze, "Berabere olduğumuz sürece en güzel çalışmaları ve organizasyonları ortaya koyacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Romanya temsilcisi Mhial Capatina, organizasona sonuna kadar destek verdiklerini ifade ederek, "Biz bu girişime gerekten ve kalpten inıyoruz. Bütün spor dallarına tam kadro katılmayı düşünüyoruz. Diğer ülkelerin nasıl bir bildirimde bulunduklarını bilmiyoruz. Ona göre detayları belirleyeceğiz. Ama eminim ki diğer ülkelerde gerekli katılımı sağlayacaklar. Yerel yöneticilerede başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Azerbeycan adına söz alan Mirkamil Rahimov, tüm organizasyonlara katılacaklarını belirterek, "Bu oyunlar çok verimli geçecek. Bu oyunlara katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Son olarak tekrar söz alan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da, katılan ülkelerden çok hoş cümleler aldıklarını ifade ederek, "Bu oyunların geleceğine güvenle bakmamızı sağlayacak mesajlar aldık. 8 ülke var. Ukrayna, Sırbistan ve Ermenistan' da bu oyunlara tam kadro katılıyorlar. Onlarda aramızda olacaklar. Sadece Bulgaristan kesin kararını bildirmedi. Yaptığımız prtokolü parlamentosunda onaylatması gerekecek. Onun için biraz zamana ihtiyacı var. Ama onların da tam kadro olarak bu organizsyona katılacağına inanıyoruz. Birinci oyunlar olmasına rağmen ciddi bir katılım olacak. Bu üç ülkeninde katılımıyla çok ciddi bir katılımla bu organizazyon gerçekleşecek. Organizasoynun daimi sekreterliğini Türkiye yürütecek. Karadeniz Oyunları toplantısı sırasında spor bakanları toplantısı da Trabzon'da yapılacak. Trabzon'un çok güzel mekanları var. Buraları da mutlaka gezmenizi tavsiye ediyorum. Mutlaka mennun kalacaksınız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title