Haberler

1. Gaziantep Tanıtım Günlerine Doğru

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonca 6-15 Ekim tarihlerinde Kocaeli'de 1. Gaziantep Günleri düzenlenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonca 6-15 Ekim tarihlerinde Kocaeli'de 1. Gaziantep Günleri düzenlenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Türkiye'nin birçok bölgesinde tanıtım günleri düzenlendiğini aktaran Yılmaz, "Gaziantep, Türkiye'nin diğer illeri gibi değerli bir ilimiz. Kocaeli'de bulunan Gazianteplilere bir organizasyonda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyonun düzenlenmesince bir kaç aydır çok ciddi emek sarfediliyor. Aylardır çok titiz bir şekilde çalışıyorlar. 10 gün boyunca dolu dolu bir program var." dedi.

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut ise Gaziantep protokolonün de etkinliğe katılacağını belirterek, 10 gün boyunca Kocaeli ve diğer yakın illerden yaklaşık 150 bin ziyaretçi beklediklerini bildirdi.

110 stant kurulacağını, bunun 50 tanesinde yöresel ürünler yer alacağını aktaran Özaygut, vatandaşlara çiğ köfte ikramında bulunacaklarını ve sıla gecesin de düzenleneceğini kaydetti.

"Fuar süresince 1 ton baklava dağıtacağız"

Özaygut, Gaziantep denilince akla "yemek" geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz biraz bunun dışına çıktık. Sanayisi ve daha değişik kültürleri görme anlamında ciddi emek harcadık. Gaziantepin yöresel ürünleri, Gaziantepin sanayisi, Gaziantepin el dokumacılığı, bakırcılığı, birebir yaşayacağız. Gaziantepe gitmiş gibi olacağız. Buradaki Antepin ustaları, bizzat burada olacaklar. 10 gün boyunca Kocaeli halkına Marmara Bölgesine bu hünerlerini sergileyecekler. 10 günlük bu program için de çok büyük aktiviteler var. Başlangıcından sonuna kadar muhakkak hergün bir aktivite var. İşte Buray konserimiz var. 7-8 Antepin yerel sanatçıları da olacak. Herşey düşünüldü. Lahmacun yeme yarışmamız, baklava yeme yarışmamız var, yemek yarışmamız var. Aşçılar yarışmamıza Türkiye genelinden 600'e yakın şef aşçımız burada olacaklar. Sonuna kadar Antepi yaşatmak adına büyük bir çabamız var. İnşallah güzel bir Antep yaşarız, inşallah Kocaeli'ne hoş bir seda bırakırız.Fuar süresince 1 ton baklava dağıtacağız." ?

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title