Haberler

1 Ekim Uluslararası Yaşlılar Günü

Uluslararası Yaşlılar Günü, Tüm Dünya İle Birlikte Ülkemizde De Kutlanıyor.

Peki onları yalnızca tek bir günde mi hatırlıyoruz? Onların hak ettiği ilgi ve şefkati, onlara gösterebiliyor muyuz?

Toplumumuzun önemli bir bölümünü oluşturan ve yaşamları süresince edindikleri deneyimlerini genç kuşaklara aktararak, onları ülkesine daha yararlı kişiler olarak yetişmelerine katkı sağlayan yaşlılanmızı, saygıyla anmak ve onların sorunlarına yardımcı olarak gönüllerini hoşnut etmek amacıyla, 01 Ekim tarihi "Uluslararası Yaşlılar Günü" olarak kutlanmaktadır.

İnsan yaşamının kaçınılmaz sonucu olan yaşlanma evrenseldir; nüfusu oluşturanların tümü için geçerlidir, devam eden bir süreçtir, organizmanın özünde vardır, gelişimsel ya da olgunlaşan değişmelerin yıpranması ya da bozulmasıdır.

Yaşam, her şeye rağmen yaşlanma ile ilgili kayıplara rağmen güzeldir ve anlamlıdır. Esas olan, yaşama sevincini kaybetmemektir. Öyle ise yaşlanma sürecini doğal bir olgu olarak karşılayıp, bu dönemi de yaşamın diğer dönemlerinde olduğu gibi yaşama aktif olarak katılarak geçirmesi, göreli de olsa yaşlılıkta da bireyin sosyal uyumunu ve sosyal bütünleşmesini sağlaması demektir.

Yaşlısına sahip çıkmayan, hürmet etmeyen ve saygı göstermeyen bir toplumun geleceği sağlıklı olamaz. Unutmamak gerekir ki, bugünün yaşlıları geçmişte toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunmuş ve görevi kendilerinden sonra gelenlere devretmişlerdir.

Yaşlılarımızı bu günlerinde yalnız bırakmayalım, yaşlılarımıza sahip çıkalım. Yalnızca Yaşlılar Günü'nde değil her zaman manevi ve maddi desteklerimizi esirgemeyelim.

Dr. Mehmet İlker ÇİTİL

İl Sağlık Müdürü

Bütün yaşlılarımızın Yaşlılar Gününü kutlar, sağlıklı ve huzur dolu yaşlılık geçirmelerini dilerim.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title