Haberler

"1 Dünya, 2 Türkiye Prömiyeri 147 Temsil "

Güncelleme:

Antalya Devlet Opera ve Balesi perdelerini açıyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi 2012/2013 sanat sezonu için perdelerini 1 Ekim'de "Carmina Burana" konseri ile açıyor. Opera, müzikal ve bale temsillerinin yanı sıra repertuvarında konserler ve çocuk oyunlarına da yer veren Antalya Devlet Opera ve Balesi, bu sezon Ali Hoca'nın bestesini yaptığı "Lale Çılgınlığı" operasının Dünya prömiyerini gerçekleştirecek. "Herkül Operası" ve" İki Bale" eserleri ise Türkiye'de ilk kez Antalya'da sahnelenecek.

SEZON BOYUNCA 147 TEMSİL

Sanat sezonu boyunca sahnede 36 bale temsili, 40 opera ve müzikal temsili, 20 çocuk oyunu temsili ve 28 konser gerçekleşecek; Muğla, Konya ve Eskişehir'e toplam 7 turne düzenlenecek. Sahnedeki temsillerinin yanı sıra Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Nilay Genç Çebi'nin başlatmış olduğu "1 Piyano 4 Solist" ve " Mavi Enstrüman" adlı sosyal sorumluluk projeleri de bu sanat sezonunda devam edecek. Proje kapsamında Antalya operası sanatçıları Antalya ve çevresindeki okullara giderek oradaki öğrencilere opera sanatını ve enstrümanları tanıtacaklar. Proje kapsamında 16 etkinlik yapılacak.

"LALE ÇILGINLIĞI" DÜNYA PRÖMİYERİ ANTALYA'DA…

Antalya Operası bu sanat sezonunda " Lale Çılgınlığı " operasının Dünya Prömiyerini, "Herkül "operasının da Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Herkül operasının Türkiye prömiyerinin Antalya'da yapılmasının özel bir de anlamı var. Antalya'nın Perge Antik kentinden 1980 yılında yurtdışına kaçırılan ve üst kısmı 31 yıl sonra anavatanına getirilen "Yorgun Herkül" heykeli operanın sahnelenişine de esin kaynağı oldu. G. Verdi'nin " La Traviata" ve " Macbeth" operaları da Antalya'da ilk kez sahnelenecek operalar arasında yer alıyor. Gişe rekoru kıran ünlü Broadway müzikali "West Side Story " ve "Türküyem ", "Figaro'nun Düğünü", "Satılmış Nişanlı", "Medea " ve "Lucia Di Lammermoor" operaları da sahnede olacak.

SOLUKSUZ İZLENECEK BALE ESERLERİ SAHNEDE

Antalya Balesi bu sanat sezonunda etkileyici eserlerle izleyici karşısında olacak. "İkili Bale " adlı eserin Türkiye Prömiyeri Antalya sahnesinde gerçekleşecek. "Don Kişot" balesi ise bu sezon prömiyeri yapılacak bir diğer eser… Seyircinin soluksuz izlediği ve ünlü sufi dansçı Ziya Azazi'nin yer aldığı "Mevlana'nın Çağrısı'', görkemli dekoru, müzikleri ve koreografisiyle "Notre Dame'ın Kamburu" bu sezon Antalya'da son kez sahnelenecek. "Bir Yaz Gecesi Rüyası" ve dünya prömiyeri yine Antalya sahnesinde gerçekleşen "Salome " de sanatseverlerin karşısında olacak. 26-29 Nisan tarihleri arasında ise Dünya Dans Günü Kutlamaları nedeniyle bale sahnesinde izleyicileri dans dolu günler bekliyor.

"FİLM MÜZİKLERİ" KONSERİNDEN "BEETHOVEN 9. SENFONİ"'YE…

Sanatseverleri bu sezon sahnede bir müzik şöleni bekliyor. "Film Müzikleri Konseri" ve "Beethoven 9. Senfoni ", " Carmina Burana " , " Yeni Yıl Konseri " izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. " Cumhuriyet Konseri ", "Atamızı Anıyoruz ", "Şehitler Oratoryosu ", "Gençlik Konseri " ve piyanolu konserlerin yanı sıra Antalya Operası sanatçıları Antalya müzesinde düzenleyecekleri konserlerle de izleyicilerle buluşacak.

ÇOCUKLAR İÇİN İKİ YENİ ESER

Çocuk seyirciler içinde yeni sanat sezonunda eğlenceli ve yeni temsiller var. "Uyuyan Güzel" müzikali ve "Pamuk Prenses" balesi prömiyeri yapılacak iki yeni çocuk eseri. Çocukların ilgiyle izlediği " Kuklacı" ve "Haydi Çocuklar Opera'ya" bu sezon yeniden izlenebilir.

BİLET FİYATLARI AÇIKLANDI…

Antalya Devlet Opera ve Balesi tam bilet fiyatlarını bu sanat sezonunda opera, müzikal ve bale temsilleri için yer seçimine göre 15 TL ve 10 TL , konserler için 10 TL ve 7TL, çocuk oyunları için ise 5TL olarak açıkladı. Biletler; Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www. dobgm.gov.tr internet adresinden de temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Türkiye Antalya Konya Muğla Kültür Sanat Haberler

title