Haberler

1. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, belediyelerin değil sadece projelerin yarıştığını söyledi.

Türel, zamana karşı hizmet için yarıştıklarını belirterek, "Memleketimize hizmet eden her proje bizim için kıymetlidir. Bütünşehir yasası ile ilgili çok tartışmalar oldu. Ancak hizmet en ücra noktaya kadar gidermiş, bunu gördük. Biz hizmet belediyeciliği yapacağımızı her yerde söyledik" dedi.

"Hiçbir devlet eline silah alanlarla pazarlık yapmaz"

Türel, ideolojik siyaset yapmadıklarını ve her kesimi kucakladıklarını ifade ederek, Güneydoğu Anadolu'da çatışmalar nedeniyle zarar gören şehirlere destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Diyarbakır'da seçimle göreve gelenlerin demokrasiye ihanet ettiklerini anlatan Türel, şunları kaydetti:

"Seçimle göreve gelenler demokrasiye ihanet ediyorlar. Hiçbir devlet eline silah alanlarla pazarlık yapmaz. Türkiye Cumhuriyeti hiç yapmaz. Sorunlu bölgede sorunlar çözülecek ve yaralar sarılacaktır. Biz oralara destek vermeye her zaman hazırız. Bizde bölücülük yoktur. Antalya'da Almanlar, Ruslar her milletten insan var. Biz Antalya'ya yerleşenlere kucak açmışız. Onları kendimizden görmüşüz. Bizim için Türk, Kürt, Arap, Çerkez yok. İnsan var insan. Antalya 72 millete kucak açmış. Bunu görmeyen gafillere Allah akıl fikir versin. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmayacağız."

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de önceliklerinin Belediyeler Birliği'nin kurumsal olarak gelişmesi olduğunu söyledi.

Belediyeler Birliği'nde göreve gelmesinin ardından birliği çok önemli yerlere getirdiklerini bildiren Tütüncü, bugüne kadar yapılmamış çok sayıda projeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ödüller sahiplerini buldu

Akdeniz Belediyeler Birliği 1. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

İyi Yönetişim ve Kurumsal Gelişim, Çevre Koruma ve Geliştirme, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Gelişim ve Alt-Üst Yapı İşleri ve Ulaşım Hizmetleri kategorilerinde olmak üzere 4 kategoride değerlendirilen başvurularda her kategoriye üç ayrı ödül verildi.

İyi Yönetişim ve Kurumsal Gelişim kategorisinde üçüncülük ödülünü Burdur Belediyesi, ikinciliği Alanya Belediyesi alırken birinciliği ise Muhtarlık Bilgi Merkezi (MUBİM) ile Antalya Büyükşehir Belediyesi aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Başkan Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün elinden aldı.

Çevre Koruma ve Geliştirme kategorisinde üçüncülüğü Eğirdir Belediyesi, ikinciliği Alanya Belediyesi birinciliği ise Büyükkabaca Belediyesi elde etti.

Sosyo Ekonomik ve Kültürel Gelişim kategorisinde ise jüri özel ödülüne Elmalı Belediyesi, üçüncülüğe Manavgat Belediyesi, ikinciliğe Yenişarbademli Belediyesi, birinciliği ise Güneykent Belediyesi layık görüldü.

Alt-Üst Yapı İşleri ve Ulaşım Hizmetleri kategorisinde Gazipaşa Belediyesi üçüncü, Manavgat Belediyesi ikinci, Kepez Belediyesi ise Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi ile birinciliği elde etti. Kepez Belediyesi adına ödülü Başkan Tütüncü, Türel'in elinden aldı.

Ödül töreninin ardından "Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Sergisi" açıldı.

Törene, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Hakan Tütüncü Manavgat Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title