Haberler

Tokat seçim sonuçları, Tokat ilçeleri ve Yurt geneli sonuçlar

Tokat 2015 seçim sonuçları. Tokat ili ve ilçelerinde 2015 genel seçim sonuçları sonrası oluşan tablo. Türkiye genelinde il il seçim sonuçları ve son dakika haberler 7 Haziran Pazar akşamı secim.haberler.com adresinde. 

Tokat'ta 2009 yılından bu yana yapılan yerel ve genel seçimlerde Ak Parti'nin bariz üstünlüğü söz konusu. 2009 yerel seçimlerinde %49,6 ile Tokat Belediye Başkanlığını, 2011 genel seçimlerinde %56,03 ile bölgedeki en yüksek oy oranını, 2014 yerel seçimlerinde %52 ile yine Tokat Belediye Başkanlığını kazanan Ak Parti ve rakipleri 2015 genel seçimlerde nasıl bir tablo oluşturacak ? 

2010 Anayasa Referandumu sonuçları da AKP'nin lehine sonuçlandı. Seçim sonuçları sonrası sandıklardan %64,50 EVET - %35,50 HAYIR oyu çıktı. 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en yüksek oy oranı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aitti. Erdoğan %62,29 oy ile Tokat'ta aradığı desteği bulurken diğer adaylar Ekmeleddin İhsanoğlu %36,50 ile 2. Selahattin Demirtaş ise  %1,21 ile 3.sırada yer aldı. 2015 Tokat genel seçim sonuçları, ilçe ilçe genel seçim sonuçları; 

TOKAT  
ALMUS  
ARTOVA  
BAŞÇİFTLİK  
ERBAA  
NİKSAR  
PAZAR  
REŞADİYE  
SULUSARAY  
TURHAL  
YEŞİLYURT  
ZİLE 

Bu ilçelerde detaylı seçim sonuçlarını görmek için seçim sayfasına gidiniz.  


 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Tokat Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title