Haberler

    Zürih Tonhalle Orkestrası: Patricia Kopatchinskaja

    Doğuş Grubu'nun kurucu destekçisi olduğu 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 8 güne uzayan güçlü programıyla bu yıl 20-27 Ağustos tarihlerinde müzikseverleri Bodrum'da buluşturuyor.

    Doğuş Grubu'nun kurucu destekçisi olduğu 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 8 güne uzayan güçlü programıyla bu yıl 20-27 Ağustos tarihlerinde müzikseverleri Bodrum'da buluşturuyor.

    Lionel Bringuier, Şef

    Patricia Kopatchinskaja, Keman

    1868 yılında kurulmuş olan Zürih Tonhalle Orkestrası, Avrupa'nın en ünlü ve köklü müzik kurumlarından biridir ve orkestranın daimi konser salonu da tartışmasız "dünyanın en iyisi" olarak nitelendirilir. Toplam 20 ülkeden 100'ün üzerinde profesyonel müzisyeni bir araya getiren orkestranın "efsaneler geçidi" olarak da tanımlayabileceğimiz güncesinde, Rudolf Buchbinder, Alfred Brendel, Gidon Kremer, Sabine Meyer, Joshua Bell, Yo-Yo Ma geçmişten günümüze adı yazılı olan isimlerden yalnızca birkaçı. Christoph von Dohnanyi, Charles Dutoit, Bernard Haitink ve David Zinman ise Zürih Tonhalle Orkestrası'nı yöneten efsane şeflerden bazılarıdır. Orkestra 2014-2015 sezonundan itibaren yeni müzik direktörü ve şefi, Esa-Pekka Salonen tarafından keşfedilen, hemen sonrasında Los Angeles Filarmoni'ye asistan olarak alınıp kısa süre içerisinde Gustavo Dudamel tarafından daimi şefliğe terfi ettirilen Lionel Bringuier ile çalışmalarını sürdürmektedir. Klasik müzik sevenlerin ilgiyle izlediği Zürih Tonhalle Orkestrası bu akşam konserinde, keman için yazılmış bir başyapıtı, Tchaikovsky'nin Konçertosu'nu, seslendirecek olan Patricia Kopatchinskaja'ya eşlik edecek. Sanatçının Sony etiketi ile bu konçertoyu yorumladığı albümü geçtiğimiz senenin en sevilen klasik müzik albümlerinden biri olmuştu. Son derece aktif bir solist olarak hem orkestra hem de oda müziği çalışmalarını sürdüren Kopatchinskaja'nın yalnızca bu sezon birlikte sahneyi paylaşacağı topluluklar içerisinde; Staatskapelle Berlin, La Chambre Philharmonique, Chamber Orchestra of Europe, Houston Senfoni ve Seattle Senfoni Orkestrası yer almaktadır.

    Program

    P. I. Tchaikovsky - Keman Konçertosu, Re majör, Op. 35

    A. Dvorák - Senfoni No. 8, Sol majör, Op. 88

    Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Doğuş Grubu Bodrum Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title