Haberler

Zumbalıyorsak Eğer Bir Sebebi Var

Güncelleme:

Kansersiz Yaşam Derneği enerjisi yüksek bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Ekim ayı dünyada ve ülkemizde meme kanseri farkındalık ayı olarak ele alınıyor.

Kansersiz Yaşam Derneği gönüllüleri ile Liv Hospital Doktorları, daha önce meme kanseri geçiren ünlü yüzler, hastalar ve hasta yakınları bir araya gelerek "Yalnızca 1 ay değil, bir ömür boyu meme kanseri için farkındalık" diyerek Bebek Parkı'na gelen herkesle zumba yaptı. Liv Hospital doktorlarından Meme Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Levhi Akın, Prof. Dr. Duygu Derin, Yrd. Doç. Dr. Meltem Selam Topalgökçeli'nin yer aldığı projede kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Bebek Parkı'ndaki etkinlik Demet Şener, Zeynep Ilıcalı, Reyhan Karaca, Elif Özkul gibi ünlüler tarafından da yoğun ilgi gördü.

Hareket meme kanserinden koruyor

Türkiye'de her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor. Erken tanıyla yaşam oranı yüksek olan kanser türlerinden olan meme kanseri, özellikle 40 yaşından sonra kadınların korkulu rüyası oluyor. "Meme kanseri için yalnızca bir ay değil, bir ömür farkındalık" mottosuyla yola çıkılan projede Liv Hospital hekimleri, Kansersiz Yaşam Derneği ve birçok ünlü isim ve tüm katılımcılar kansere karşı enerjik bir müzik eşliğinde zumba yaptı. Liv Hospital Meme Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Levhi Akın "Yapılan son araştırmalar meme kanserinden korunmada hareketin çok önemli olduğunu ortaya koydu" dedi. Liv Hospital Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Duygu Derin "Ergenlik ve erişkin dönemde yapılan egzersizler meme kanseri riski üzerinde etkilidir. Egzersizin 40 yaşın altındaki kadınlarda meme kanseri riskini azalttığı bilinmektedir. Haftada 4 saat veya daha fazla egzersiz yapan kadınlarda kanser riskinin, hiç egzersiz yapmayanlara göre yüzde 60 oranında daha az olduğu saptanmıştır" diye konuştu. Liv Hospital Medikal Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Selam Topalgökçeli "Meme kanseri için farkındalık ve tarama konusu çok önemli. Buna özen gösterilmediğinde hastalık ileri evrede yakalanıyor ve tedavi şansı azalıyor. Erken teşhis hayat kurtarıyor" dedi.

"Meme kanserine yakalananların yüzde 85'i iyileşiyor"

Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz: "Pembe" ve "Meme kanseri" temaları ile bütünleşmiş bir ekim ayına daha geldik. Hemen hemen tüm sivil toplum örgütleri bu ay üzerine düşen farkındalık çalışmalarını yapıyor. Biz farklı olarak Liv ailesi ile "1 ay değil, 1 ömür farkındalık"a dikkat çekmek istedik. Günümüzde rahatlıkla söyleyebileceğimiz bir veri olan "her 8 kadından 1'inin meme kanseri olduğu gerçeği" var. Bu acı bir gerçek. Fakat elimizde daha değerli bir veri var. Her yıl meme kanserine yakalanan kadınların yüzde 85'i iyileşiyor. Bu sadece erken teşhis ile mümkün. Sağlıklı olan kadınlarımızın sağlıklı kalmalarını da "İyi Yaşam" kültürünün temellerine bağlıyoruz. Bu da beslenme, sportif aktivite ve düzenli kontrol ile mümkün kılınıyor. Bu projede bütün bu etkenleri bir araya getirdik" dedi.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Liv Hospital Demet Şener Bebek Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title