Haberler

    Zuckerberg'in Başlattığı Kampanyaya 2 Haftada 4 Milyon Dolar

    ALS hastalığına bağış toplamak için ilginç bir kampanya başlatıldı.

    -

    Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'e bir kova buzlu suyla meydan okudu! Bir sinir sistem, hastalığı olan "amyotrofik lateral skleroz" (ALS) hastalığına karşı mücadele veren ALS Vakfı, bağış toplayabilmek için ilginç bir kampanyaya imza attı. Amerika'da faaliyet gösteren derneğe bağış yapılması için New Jersey valisi Chris Christie'nin önderliğinde başlayan "Ya başından aşağı bir kova buzlu su dökersin, ya da hem bunu yapıp hem de 100 dolar bağışta bulunursun" kampanyası teknoloji dünyasının önderleriyle ses getirmeye devam ediyor. Vakfın ilginç online kampanyasına katılan kişiler çektikleri bir videoda başlarından aşağıya içi buz dolu bir kova suyu döküyor ve 3 kişiye meydan okuyor.


    Hem döktü, hem bağış yaptı


    Kampanya dahilinde New Jersey valisi Christie'nin meydan okuduğu Zuckerberg de çektiği videoda kafasından aşağıya bir kova buzlu suyu birdenbire döküyor ve sonra "Gerçekten soğukmuş" diyor. Zuckeberg uzun süredir en büyük rakiplerinden biri olarak lanse edildiği Gates, Sheryl Sandberg ve Reed Hastings'e meydan okuyor. 30 yaşındaki milyarder, başından aşağıya su dökmesine rağmen kampanyaya bağış yapmayı ihmal etmedi. Zuckerberg'in kampanyaya katılması için 24 saat verdiği Gates de kampanya dahilinde çekilen bir videoda oldukça ilginç ve komik görüntüler sergiliyor. Ancak Gates'in cevabı ise diğerler katılımcılardan farklı görünüyor. Zira Gates, videoda önce Zuckerberg'in kendisine meydan okuma videosunu izliyor. Ardından kova tasarımı geliştiriyor, buzlu suyu başından aşağı hazırladığı düzenekten döküyor ve 3 kişiyi düelloya davet ediyor.


    İki haftada 4 milyon dolar


    Kampanyaya 29 Temmuz ila 12 Ağustos tarihleri arasında 4 milyon dolar bağış toplandığı ve hastalığa yönelik farkındalığın her geçen gün biraz daha arttığı belirtiliyor. Kampanyaya dair gelişmeler vakfın Twitter (@alsassociation), Facebook ve Youtube hesaplarından takip edilebiliyor.


    İsmini beyzbol yıldızından alıyor


    Amyotrofik lateral skleroz (ALS), merkezi sinir sistemi, omurilik ve beyin sapındaki nöronların azalması sonucunda meydana geliyor. Bu hastalığa yakalanan kişilerde kasta zayıflık ve yutma zorluğu gibi semptomlar görülüyor. Uzmanlara göre motor nöron hastalığı olarak da anılan ALS'ye yakalanan hastalar, ortalama 3 ila 5 yıl yaşayabiliyor. Hastalık, zihinsel fonksiyonlara zarar vermiyor. "Lou Gehrig Hastalığı" olarak da bilinen ALS bu adını, 1939'da aynı hastalığa yakalanan Amerikalı ünlü beyzbol oyuncusundan alıyor.


    Kaynak: Sabah



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Mark Zuckerberg Bill Gates Facebook Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title