Haberler

Züccaciye Sektörü, 1 Milyar Dolarlık Büyüklüğe Ulaştı...

Yıldız Taşdelen - Türkiye'de züccaciye sektörü 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı.

Yıldız Taşdelen - Türkiye'de züccaciye sektörü 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı.

Bu yıl Life Fuarcılık tarafından onuncusu düzenlenecek Züchex Uluslararası Züccaciye, Ev Eşyaları ve Hediyelik Eşya Fuarı, 15-19 Eylül 2006 tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Life Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tıraş, 10 yıl önce 2 bin metrekare alanda 40 firmanın katılımıyla düzenlenen fuara, bu yıl 30'u yurt dışından olmak üzere 450 firmanın katılacağını, fuar çalışmalarının 60 bin metrekarelik alanda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Tıraş, iş bağlantılarının kurulacağı fuarda, ithalatçı firmalar aracılığıyla Uzak Doğu ürünlerinin de sergileneceğini, fuara dünyanın dört bir yanından çok sayıda ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Tıraş, 10 yıl önce sadece züccaciye diye bir kavram ve züccaciye dükkanlarının varolduğu dönemlerin yerini geniş bir pazara bıraktığını, sektörün bugünkü ticaret hacminin ithalat ve ihracatla birlikte 1 milyar dolara ulaştığını, yüksek bir ticari potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Züccaciyenin, ev eşyası, mutfak eşyası, elektrikli ev aletleri, çeyiz gibi birçok unsuru kapsayan bir yapı içine girdiğini ifade eden Tıraş, ''Beklentiler doğrultusunda züccaciye mağazaları kılıf değiştirerek günümüzde çeyiz, home store, show room haline dönüştü'' dedi.

Tıraş, daha önce raflarda özen gösterilmeden yapılan ürün sunumlarının ayrı bir vizyon kazandığını, sektörde yer alan firmaların gelişen teknolojiye uygun ürün geliştirmenin yanı sıra ürünlerini sergileme ve sunum bakışlarına da yenilik kattığını söyledi.

-UZAK DOĞU ÜRÜNLERİNİN SEKTÖRE ETKİSİ-

İrfan Tıraş, Türkiye'de artık tüm dünya mallarının bulunabildiğini ifade ederek, ''350-400 milyon dolar ithalat yapılan sektörde son 4-5 yıldır Çin malları büyük bir artış gösterdi, ciddi boyutlara ulaştı'' dedi.

''Ne alırsan 1 milyon TL'' furyasının etkisinin Türkiye'de uzun sürmediğini belirten Tıraş, Uzak Doğu ürünlerinden korkmamak gerektiğini, Türkiye'nin de fiyat ve kalitede avantajı bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'deki züccaciye sektörü ile hiçbir Avrupa ülkesinin fiyat ve kalitede rekabet edemeyeceğini savunan Tıraş, dünyanın markalaşmaya gittiğini, Türkiye'de de markalaşma ve ihracata önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Züccaciye dükkanlarında satılan ürünlerin de bir modası olduğunu ifade eden Tıraş, ''Türkiye'de çeyiz kavramı çok önemlidir. Anadolu kültüründe var. Mutlaka her genç kızın çeyiz sandığında çatal-kaşık-bıçak seti, porselen takımı gibi mutfak eşyası, tekstil, küçük ev aletleri ve halı gibi ürünler vardır'' dedi.

-''TÜRKİYE, FAZLA KULLANIMIN OLDUĞU ÜLKELERDEN BİRİ''

Türkiye'de kadınların mutfakta uzun zaman geçirmeleri nedeniyle ürün çeşitliliğine önem verdiklerini, kaliteli, şık olmasını ve misafirlerini en yeni ürünlerle ağırlamak istediklerini dile getiren Tıraş, şunları kaydetti:

''Türkiye, mutfak aletlerinin en fazla kullanıldığı ülkelerden biri. Ülkemizde ev ve aile kavramı çok önemli olduğu için evin içine çok önem verilir. Kültürel yapısı ve genç nüfusu nedeniyle Türkiye züccaciye sektörü için çok önemli bir pazardır. Sektörde sirkülasyon çok hızlı.'' Ayrıca sektörde talebe göre üretim şeklinin değiştiğini dile getiren Tıraş, yapı sektörünün gelişmesiyle birlikte ivme kazanan züccaciye sektörünün, artan yapılaşmaya paralel yeni ürünler geliştirmeye devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title