Haberler

Zübeyde Hanım,Vefatının 94. Yılında Fatih'de Anıldı!..

Güncelleme:

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK''ün Annesi Zübeyde Hanımın 94.ölüm yıl dönümünde gazeteci Mehmet ALPAY önderliğinde,Fatih - Yedikule sahilindeki ,Atatürk'ün Annesi, "ZÜBEYDE HANIM ANITI "'önündeki,anma merasimine ,sadece Zeytinburnu sakinleri katıldı.

TC'nin Kurucusu,Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK''ün Annesi Zübeyde Hanım, 94.ölüm yıl dönümünde,duayen gazeteci Mehmet ALPAY önderliğinde,Fatih Yedikule sahilindeki surlar dibindeki"ZÜBEYDE ANA BÜSTÜ "önünde,Zeytinburnulularca çiçekler ve pankartlar ile anıldı.

Anma törenine, CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Deniz ŞİMŞEK ve Kadın Kolları arkadaşları , DYP Zeytinburnu Eski Kadın Kolları gurubunda görev alanlar. İhsan Mermerci Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Saadettin SÖKMEN,Turizmci,Siyasetçi İş adamı Ahmet ÇELİK, ( ZEYÇED ) Zeytinburnu - Çevre,Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali GÜNDÜZ, Genel Sekreter Sefer CENGİZ,Denetleme Kurulu Başkanı duayen gazeteci Mehmet ALPAY,yönetim Kurulu Üyesi şair Gülser BAL,Zeytinburnu ilçe sakini Neco BABA ve Telsiz Mahallesi Kültür Derneği Başkanı Kadir ŞENGÜL ile eski Başkan Yusuf YONUCU katıldı.
CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Deniz ŞİMŞEK ,büst önünde,Zübeyde Hanımı anlatan bir konuşma yaptı.

Siyasetçi İş adamı Ahmet ÇELİK'te yaptığı konuşmada,terörün tırmandığı bugünlerde,birlik ve beraberlik içinde olmamızın tam zamanıdır.El ele verirsek,bizi kimse yıkamaz,Atamızın annesi,Zübeyde Hanımı minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Zeytinburnu -Çevre,Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali GÜNDÜZ'de" Zübeyde Hanım,Mustafa Kemal ile beraber,bir Ulusu yeniden doğurmuştur.94.ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyoruz..Ruhu Şad Olsun"dedi.
2 saat süren ,Zübeyde Hanımın 94.ölüm yıldönümü, anma töreninde Zeytinburnulularca ,konuşmalar yapılıp büstüne,çiçekler ve pankartlar konularak anıldı..
.
Anma programını düzenleyen gazeteci Mehmet ALPAY'da,Zeytinburnu'da,Zübeyde Hanım anıtı olmadığı için,her yıl ,ölüm yıl dönümü ve anneler gününde,Zübeyde hanımın,Fatih'deki,büstü önünde toplanmaktayız.Bu yılda, haftalar öncesi, Facebook üzerinden,tüm siyasi partilere,STK'lar ve spor kulüplerine duyuru ve paylaşımlar yaptık.Buna rahmen,katılımın az olmasından,hele hele,büstün sırırları içinde yer alan,büyük ilçe Fatih bölgesinden hiç katılımcı olmamasından dolayı çok üzüldüğünü ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zübeyde Hanım Zeytinburnu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title