Haberler

Ztso'dan Kadın Girişimcilik Bilgilendirme Semineri

Zonguldak Ticaret Sanayi Odası ve Bülent Ecevit Üniversitesi iş birliği ile Kadın istihdamı ve İstihdam destekleri işveren bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak Ticaret Sanayi Odası ve Bülent Ecevit Üniversitesi iş birliği ile Kadın istihdamı ve İstihdam destekleri işveren bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak Ticaret Sanayi Odası ve Bülent Ecevit Üniversitesi iş birliği ile Dedeman otelde düzenlenen Kadın istihdamı ve İstihdam destekleri işveren bilgilendirme toplantısına TSO Başkanı Metin Demir, Esnaf Odaları Bitliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar katıldı.

Toplantı hakkında bilgiler veren Zonguldak Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, kadın istihdamının önemine değindi. Avrupa birliği ve çalışma bakanlığımızın ortaklaşa düzenledikleri bir program kapsamında bu projeyi yürüttüklerini ifade eden Demir, "Projemizin ana hedefi kadınlarımızın istihdam edilebilirliğinin arttırılması malumunuz Türkiye Cumhuriyeti çok büyük işler başardı. Yüzyıla yaklaşan hikayesinde önemli noktalara geldik. Milli gelirlerimizde 10 bin dolarlar seviyesini yakaladık. Bizim çok net gördüğümüz ve geliştirilmesi gereken kadın istihdamı eğer biz 20 bin doların üstüne milli gelirimizi çıkartmak istiyorsak kadınlarımızı istihdam etmek istiyorsak kadınların bu seviyede istihdam edildiği yapıyla becermemiz mümkün değil. Kadın istihdamı konusunda biraz geri kaldığımızı ve bunu geliştirmek gerektiğini biliyoruz. Zonguldak'ın geleneksel sektörleri itibariyle bu konuda biraz daha geride olduğunu söyleyebiliriz. İlimizin geleneksel sektörü olan kömür ve çelik işi biraz erkek eliyle yapılan iş kolu kadın istihdamının azlığı Zonguldak biraz daha önde. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak istihdam seferberliği eş zamanlı olarak yürüyor. Bu çalışmada kadınların istihdam edilebilirliğinin arttırılması noktasında bir gayretin içerisindeyiz. 1 yıl boyunca eğitim toplantıları ve panellerden oluşacak bir süreç olacak.

"18-28 arası 100 kızın iş sahibi olmasını hedefliyoruz"

1 yıl sürecek projenin içerisinde 18- 28 yaş arası kızların bakanlık ya da özel sektörde çağrı merkezi konusunda eğitimlerin verileceğini ifade eden Demir, "Projenin içerisinde 18- 28 yaş arası 100 genç kızımızı çağrı merkezi operatörlüğü konusunda eğiteceğiz ve belgelendireceğiz. Üniversitemizin iş birliği bizim için çok önemli kızlarımızın iş sahibi olması için olabilirse bakanlık üzerinde ya da özel sektör düzeyinde de bu çalışmayı yürütüyoruz. Bu kızlarımızı Zonguldak'ta iş sahibi olmasını hedefliyoruz. Ben başta rektör hocamız olmak üzere tüm üniversite camiasına ve diğer destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Muharrem Coşkun Metin Demir Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title