Haberler

Zorlukları Sevgi Diliyle Aşıyor

Birçok memurun görev yapmaktan kaçındığı Şırnak’ın Cizre ilçesinin ücra köyünde eğitim hizmeti veren kadın öğretmen, tüm zorluklara ve engellere karşı çocukların eğitimden geri kalmaması için mücadele veriyor.

Birçok memurun görev yapmaktan kaçındığı Şırnak'ın Cizre ilçesinin ücra köyünde eğitim hizmeti veren kadın öğretmen, tüm zorluklara ve engellere karşı çocukların eğitimden geri kalmaması için mücadele veriyor. Fedakar öğretmen, zorlukları sevgi diliyle aştığını belirtiyor.

Malatya'dan sevdiklerini geride bırakarak Cizre'ye gelen 25 yaşındaki genç öğretmen Züleyha Karaman Türel, her gün kilometrelerce yol kat edip öğrencilerine sağladığı eğitim olanaklarıyla büyük takdir topluyor. Züleyha öğretmen, öğrencilerine hem anne hem de baba şefkati gösteriyor. Tüm zorluklara göğüs geren Züleyha Öğretmen, çektiği onca zorluğa rağmen öğrencilerinin öğrenme hevesinin kendisini mutlu etmeye yettiğini ifade ediyor. Ailesinden uzak, yalnız başına gittiği Cizre'nin ücra köyünde birçok zorlukla mücadele etmek zorunda kalan Züleyha öğretmen, meslek aşkıyla tüm zorlukları göğüsleyerek öğrencilerinin iyi birer birey olması için çabalıyor.

Malatya'dan gelerek Cizre'ye bağlı Çavuş köyündeki ortaokulda görev yapan Züleyha Öğretmen, öğrencilerine hem öğretmenlik, hem de anne ve babalık yapıyor.

Çavuş Ortaokulu'nda 1 yılı geride bırakmaya hazırlanan Bilgisayar öğretmeni Züleyha karaman Türel, "Benim için ülkenin her yeri aynıdır. Mesleğimiz fedakarlık gerektiriyor. Biz de bu fedakarlığı yapmak için buradayız. Cizre'ye gelirken önyargıyla geldik. Fakat burada bu insanların tavrı, bize karşı olan davranışları, çocukların öğretmene vermiş olduğu değer ön yargılarımızı kırdı." ifadelerini kullanıyor.

"İŞİMİ SEVİNCE ZORLUKLARI DA AZALIYOR"

Çavuş Köyü'ne tayin olup göreve başlamak üzere köye geldiğinde ilk başlarda çok zorlandığını belirten Züleyha Öğretmen, şunları aktarıyor:

"Bu köye Malatya'dan geldim. Tabi ilk etapta çok zorluklar yaşadım. Okulumuzun sürekli kesilen elektriği, elverişli olmayan fiziki koşulları mesela. Her şeye rağmen mesleğimi severek yapıyorum. İşimi sevince zorlukları da azalıyor. Ama buraya daha çok destek verilmesi gerekiyor."

"İLETİŞİM DİLİMİZ 'SEVGİ' OLDU"

Meslektaşlarına da tavsiyelerde bulunan Züleyha Öğretmen, "Gerçekten bu mesleği seviyorsak, buraları biz kalkındıracağız, öğrencilerimizi iyi yere biz getireceğiz. Yani buraya gelmekten çekinmesinler. İlk etapta zorlukları oluyor. Burada hiç bilmedikleri bir hayatla tanışabilirler. Mesela ben Kürtçe konuşamıyorum ama anlıyorum. Öğrencilerimin birçoğu Türkçeyi tam konuşamıyor. Ama bizim iletişim dilimiz sevgi oldu. Burası bizim memleketimiz. Her yer bizim sonuçta. Bu çocuklar da bizim. Çocuklarımızın bir yere gelmesini istiyorsak, hepimiz fedakarlık yapmalıyız" diyerek duygularını dile getirdi.

Züleyha Öğretmen ilk geldiğinde Türkçe öğrettiği öğrencilerinden Kürtçe konuşmayı öğrenmeye başladığını söyleyerek, "Buradaki çocukların varlığı, sevecenliği ve içtenliği bizi buralara bağlıyor. Ben bu çocuklar için buradayım. Eğitim, öğretim için buradayım. Türkiye'nin her yeri bizim, neresi olursa biz orada görev yapmaya razıyız. Bunun için buradayız zaten. Biz onlar için buradayız" diyerek sözlerini noktalıyor. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaman Malatya Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title