Haberler

Zor Şartlarda Yaşam Mücadelesi

Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Mersindere Köyü'nde oturan Tümer ailesi zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Mersindere Köyü'nde oturan Tümer ailesi zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Küçük yaşta ayağı kaynar su ile yandığı için aksayan ve ağır işlerde çalışamayan baba, evine getirecek ekmeği zor bulurken; gece körlüğü rahatsızlığı olan anne tek göz odalı evde 3 çocuğu ile zor şartlarda ilgilenebiliyor.

Mersindere Köyü Asfalt Sokak'ta oturan Tümer ailesinin içler acısı durumu görenlerin yüreğini burkuyor. Küçük bir avlu içinde bulunan tek göz odalı evde oturan ve çok küçük yaşlarda ayağına kaynar su dökülmesinin meydana getirdiği sorunlar nedeniyle aksayan, bunun yanı sıra safra kesesindeki taş nedeniyle acı çektiğini kaydeden ve ağır işlerde çalışamayan baba Mehmet Ali Tümer (41), "Biz toplam 10 kardeşiz. Bu avlu içerisinde toplam 3 odadan oluşan bir evde yaşam mücadelesi veriyoruz. 3 kardeşim ve annem evin 2 odasında, ben, eşim ve çocuklarım ise kalan diğer odada yaşıyoruz. Diğer kardeşlerimin ise kimisi farklı illere göçtü, kimisi de kendi geçim derdinde" dedi. Annesi ile birlikte kalan diğer 3 erkek kardeşinin de çeşitli sağlık sorunları ile ağır işlerde çalışamadığını belirten baba Tümer, "Annem 3 aydan 3 aya 150 lira yaşlılık aylığı alıyor. Bazen ekmek alacak paramız dahi olmuyor, annem elinden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyor" dedi. Eşi Sevgi Tümer de ise gece körlüğü rahatsızlığı olduğunu kaydeden baba Tümer, "Bu nedenle odamızın ışıkları sabaha kadar açık kalıyor. Buna rağmen eşim yeterince göremiyor. Annemle ortak kullandığımız mutfak kısmı daha da karanlık. Işık yanmasına rağmen eşim çok zorlanıyor. Gece çocuklar bir şey istediğinde zar zor yerine getirebiliyor" dedi. Yaşadıkları evin çatısının da aktığını kaydeden Tümer, "Son haftalar sürekli yağmur yağdı. Çatıyı naylon ile kapladık ama buna rağmen akma devam ediyor. Zaten çok az bir eşyamız var. Onlarda çatının akması nedeniyle zarar görüyor" dedi.

Mehmet Ali-Sevgi Tümer çiftinin 3 çocuğunun ise tüm sıkıntılara rağmen yüzlerinden gülücük eksik olmuyor. Şehriban (9), Emircan (8) ve Sude (5) adlı çocuklar 15 metrekarelik odada birbiriyle oynuyor, şakalaşıyor. En büyük çocukları olan Şehriban'ın sol koltuk altında büyük bir beze oluştuğunu belirten baba Tümer, "Bu beze sürekli büyüyor. Sağlık ocağına götürdük. Sağlık ocağı da bizi hastaneye yönlendirdi. Ancak hastaneye gidecek yol parası dahi bulamadık. Bu nedenle kızımın rahatsızlığına teşhis konulamadı ve tedavisine başlanılamadı" dedi.

Anne Sevgi Tümer ise "Eşimin ve benim durumum ortada. Sabit bir işi olmadığı için bir gelirimiz de bulunmuyor. Kayınvalidem, aldığı yaşlılık maaşından az çok bize destek olmaya çalışıyor. Ancak karnımızı doyurabiliyoruz. Gerçekten çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Özellikle çocuğumuzun tedavisi için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz" dedi. - Manisa / Salihli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Sevgi Salihli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title