Haberler

Zonguldak - Vali, Eski Kömür Yıkama Tesisi Alanında Galoşla Gezdi

Vali, eski kömür yıkama tesisi alanında galoşla gezdi Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Kömürspor'a gelir sağlamak için otopark olarak kullanılması planlanan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait eski lavuar alanında (kömür yıkama tesisi), ayakkabılarının çamurlanmaması için galoş giyerek inceleme yaptı.

Vali, eski kömür yıkama tesisi alanında galoşla gezdi

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Kömürspor'a gelir sağlamak için otopark olarak kullanılması planlanan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait eski lavuar alanında (kömür yıkama tesisi), ayakkabılarının çamurlanmaması için galoş giyerek inceleme yaptı. Vali Kaban'ın yanında bulunan İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner ise galoşsuz gezdi.

Terakki Mahallesi'nde 141 bin metrekare alanda kurulu bulunan kömür yıkama tesisi, 2006'da ekonomik ömrünü tamamladığı ve kurumun ihtiyacına cevap vermediği gerekçesiyle devre dışı bırakıldı. Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu, Cumhuriyet'in ilk sanayi yapılarından olan ve kömür kültürünü gösteren 'Endüstri mirası' olarak değerlendirdiği lavuar alanındaki 3 kuleyi koruma altına aldı.

GALOŞ TAKTI

Vali Ali Kaban, Türkiye 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor tarafından geçici bir süre otopark olarak kullanılması planlanan lavuar alanında inceleme yaptı. Vali Kaban, yer yer su birikintilerinin olduğu alanda ayakkabılarına galoş takarak gezdi ve bilgi aldı. Vali Kaban'ın yanında bulunan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, Özel Kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas ve diğer görevliler ise galoş takmadı. Vali Kaban, alandaki incelemelerinden sonra galoşları çıkartarak gazetecilere açıklama yaptı.

'ZONGULDAK'IN BOŞ DURAN KAYBI'

Zonguldakspor Kömürspor'un kente ayrı bir heyecan yaşattığını, ancak geliri olmadığından sıkıntılar yaşadığını bildiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Zonguldak'ın boş duran bir kaybı. Zonguldak'ın rekreasyon alanlarına ihtiyacı var. Bu anlamda kulelerin olduğu alanı satın alalım, parasını ödeyelim ve orası ile ilgili bir teleferik projesi yapalım istedik. Kulelerin üzerine fazla yük bindirmeden, güzel restoranlar ve kafeler yapmak gibi bir düşüncemiz var. Bunu da zaman içerisinde gerçekleştirmek isteriz. Ancak şu anda mülkiyet sorunu çözülmediği için proje bekliyor. Teleferik projesinin kente katacağı büyük bir değer var. Bu arada da Zonguldakspor bu alanı kullansın. Çünkü projenin olabilmesi için gerekli izinleri almak gerekiyor. Belediyenin hazırladığı imardaki değişikliğin bitmesi lazım. Bu otoparkı zaten ben geldiğimde de Zonguldakspor kullanıyordu. Bu zaman içinde yine kullansın. Ama geçici olarak. Zaten şu an izin için yazı yazıldı. Kuruldan izin alınarak geçici olarak kullanılacak."

Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner de otopark geliri ile kulübün bir nebze olsun rahatlayacağını kaydetti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Ali Kaban Zonguldak Osman Ak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title