Haberler

Zonguldak Üniversiteli Selma'nın Boksta Hedefi Büyük

Zonguldak'ta 2014'te boks sporuna başlayan üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Selma Karakoyun, üst üste 3'üncü kez Türkiye Şampiyonu oldu.

Zonguldak'ta 2014'te boks sporuna başlayan üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Selma Karakoyun, üst üste 3'üncü kez Türkiye Şampiyonu oldu. Karakoyun, hedefinin uluslararası şampiyonalarda birincilik elde etmek olduğunu söyledi.

Selma Karakoyun, 2014 yılında boksa başladı. Karakoyun, 2015 ve 2016'da Türkiye Şampiyonası'nda kategorisinde şampiyon olduktan sonra geçen hafta da Muğla'da düzenlenen 2017 Türkiye Boks Şampiyonası'nda genç kadınlar kategorisinde 75 kiloda 18 sporcu arasında rakiplerini yenerek 1'inci oldu.

2015'de Tayvan'da yapılan dünya şümpiyonasında 3'üncülük, aynı yıl Avrupa şampiyonasında 3'üncülük alan Karakoyun, geçen yıl da başarısını yükselterek Avrupa şampiyonasında 2'ncilik elde etti. Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nde eğitim gören Karakoyun, bu yıl yapılacak dünya şampiyonasına antrenörü İshak Tiryaki ile hazırlanıyor. Amacının her zaman en iyisi olmak olduğunu söyleyen Karakoyun, şöyle dedi: Boksa başladıktan sonra ilk yılda dereceler elde ettim. Sonra üst üste TÜrkiye Şampiyonu oldum. Biz burada başarının tesadüf olmadığını ispatladık. Avrupa ve dünya şampiyonasında dereceler aldım. İnşallah bu yıl bu turnuvalardan altın madalya alarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. İstiklal Marşı'nı salonda okutmak en büyük hedefim. 2020 yılında Olimpiyatlar var. Burada da ülkemi temsil etmek ve altın madalya almak için çok çalışacağım."

Karakoyun, maçlarda daha kuvvetli olmak için erkek boksörlerle çalıştığını ve bunun da yararını gördüğünü söyledi.

Antrenör İshak Tiryaki de, kadın boksçuların erkeklerle idman yapmasının avantaj olduğunu söyleyerek, "Daha güçlü bir kişiyle hazırlandığı için maçlarda çok kısa sürede kazanarak dönüyor. Bunun faydasını maçlarda gördük. Çok yapılan bir şey değil ama biz bunun faydasını maçlarda görüyoruz. Şimdi hedefimiz dünya ve Avrupa'da birincilik sonrasında da olimpiyatlarda altın madalya. Bunun için imkanlarımız çerçevesinde çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Türkiye Selma Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title