Haberler

Zonguldak Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak Erdemir'e Seslendi

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak Erdemir'e seslendiTÜRK Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası (Erdemir) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin biran önce sonuçlanması gerektiğini söyleyerek, "Bizi, Türk metal'i, Türkiye'de en iyi bilen...

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak Erdemir'e seslendi

TÜRK Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası (Erdemir) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin biran önce sonuçlanması gerektiğini söyleyerek, "Bizi, Türk metal'i, Türkiye'de en iyi bilen işyeri Erdemir'dir. Ne yapacağımızı, ne yapabileceğimizi en iyi siz bilirsiniz. Bakın, 3 lira bizim masadaki rakamımızdır. Pazarlık edeceğimiz rakamdır. Onun için, daha fazla uzatmayalım." dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmamasının ardından gittiği Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde işçilerle sendikaya ait otelde düzenlenen, birlik ve beraberlik gecesine katıldı. Kavlak yaptığı konuşmada, Erdemir'in işçilere yaptığı teklifin kabul edilemez olduğunu söyledi. Kendileri için en iyi sözleşmenin masada imzalanan sözleşme olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Kavlak, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar sizinle çok tartıştık. Kıran kırana çok pazarlık ettik ama hiç kavga etmedik. Diyaloğu hiç kesmedik. Sonunda da hep uzlaştık, el sıkıştık. Kalıcı çözümlere böyle ulaştık. Erdemir'i bir istikrar adası haline böyle getirdik. Ama bizim iyi niyetimizi lütfen zorlamayın. Genel Müdürün sahaya indiğini duyuyorum.İşçi kardeşlerime aba altından sopa gösteriyormuş. Buradan açıkça söyleyeyim. Sizin muhatabınız biziz. Sendikadır. Türk metaldir.Muhatabınızı şaşırmayın. Madem konuşmak istiyorsunuz, keşke masada konuşsaydınız. Orada susup burada konuşmak kusura bakmayın ama size yakışmıyor. Onun için vakit geçirmeden gelin masaya oturun. Aramıza fitne fesat girmesine, soğukluk girmesine izin vermeyelim. Bizi, Türk metal'i, Türkiye'de en iyi bilen işyeri Erdemir'dir. Ne yapacağımızı, ne yapabileceğimizi en iyi siz bilirsiniz. Bakın, 3 lira bizim masadaki rakamımızdır. Pazarlık edeceğimiz rakamdır. Onun için, daha fazla uzatmayalım."

"PAZARTESİ GREV KARARI ALACAĞIZ"

Pazartesi günü grev kararını alacaklarını ve grev uygulama kararını da almak için fazla beklemeyeceklerini kaydeden Kavlak, "Bunun anlamını biliyorsunuz. Erdemir'deki iki fırınımızdan birinin adı Ayşe, ötekinin Zübeyde. Ayşe tatile çıktığında Kıbrıs harekatı başlamıştı. Dünya durmuştu. Şimdi biz, Ayşe'yle birlikte bir de Zübeyde'yi tatile gönderirsek, yer yerinden oynar. Emin olun taş üstünde taş kalmaz. Erdemir'in değerli yöneticileri, bizim için sözleşme, üretimin, kalitenin, verimliliğin mührüdür. İş barışı, huzur ve adalet için bir fırsattır. Onun için gelin siz de bu fırsatı iyi değerlendirin. Vicdanınızla cüzdanınız arasına sıkışmadan aklın yolunu izleyin. Bizi, sakın, başkalarıyla karıştırmayın." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title