Haberler

Zonguldak'ta Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Zonguldak'ta, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Zonguldak'ta, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürlüğü ekipleri, karla kaplanan Devrek, Ereğli ve Alaplı İlçelerindeki ormanlık alanlarda yaban hayvanları için yemleme çalışması yaptı. Ekipler, yaban hayvanlarının geçebileceği alanlara ulaşarak yem ve yonca bıraktı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Sezgin Örmeci, yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılayarak, yerleşim yerlerine inip can ve mal kayıplarına neden olmalarını engellediklerini söyledi. Örmeci, şöyle konuştu:

"Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların yaşandığı kış koşullarında yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarına toplam 9 bin 500 kilogram kırık buğday ve yoncayı doğaya bıraktık. Keklik, sülün yerleştirme sahalarında da yemleme yaptık. Yine 1 ton sakatat, 1 ton kırık buğday, 3 ton ot ve yonca olmak üzere toplam 5 ton daha yem ve yiyeceğin dağıtımını planladık. İlerleyen dönemde de kış koşullarına bağlı olarak il genelinde yemleme faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Alaplı Devrek Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title