Haberler

Zonguldak'ta Termik Santral İçin Çed Toplantısında Kefenli Protesto

Zonguldak'ta termik santral için ÇED toplantısında kefenli protesto Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Çatalağzı Beldesi'nde 3'ü faaliyette, 1'i inşaat halinde 4 termik santralden sonra yapılması planlanan 5'inci termik santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, aralarında kefen giyen bir kişinin de bulunduğu halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı.

Zonguldak'ta termik santral için ÇED toplantısında kefenli protesto

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Çatalağzı Beldesi'nde 3'ü faaliyette, 1'i inşaat halinde 4 termik santralden sonra yapılması planlanan 5'inci termik santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, aralarında kefen giyen bir kişinin de bulunduğu halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı.

Beldede, Elsan şirketinin 300 megavat gücündeki termik santralin yanına kurmayı planladığı 660 megavat gücündeki yeni termik santral için Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonu'nda halkı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ancak, 8 bin nüfuslu beldeye 5'inci termik santralin kurulmasına karşı çıkan halk, salon önünde toplanarak protestoda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da aralarında bulunduğu CHP'li 8 milletvekili ile MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, bazı belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de halka destek verdi.

KEFENLİ TEPKİ

Kalabalık, çeşitli dövizler ve sloganlarla tepki gösterdi. Çatalağzı Belediyesi'nde taşeron firmada çalışan 1 çocuk babası Zeki Gülser de kefen giyerek tepkisini dile getirdi. Toplantının yapılacağı salonun önünde bir binanın çatısına çıkarak protestoda bulunan Gülser, "Biz burada yaşamak istiyoruz. Kirli hava, koku istemiyoruz. Sağlıklı bir şekilde ölmek istiyoruz. Fakirin sırtından zengin olunmaz. Ben temiz havamı paylaşmak istiyorum. Biz ölmek istemiyoruz. Canlı canlı ölüyoruz. Kanser oluyoruz. Buna tepki amacıyla kefen kıyafeti giydim" dedi.

Çatalağzı Belediye Başkanı CHP'li Adnan Akgün, "Halkın sağlığı üzerinde, insan sağlığı üzerinde tartışma yoktur. Termik santral istemiyoruz" dedi. Kalabalık da slogan ve ıslıklarla protestoyu sürdürdü. İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Özmen, bakanlık ve firma yetkilileri ile birlikte tepkiler arasında salona girdi. Halk ise içeriye alınmadı. İçeriye girmek isteyen bazı kişileri güvenlik görevlileri engelledi. Halkın termik santral istemediği yönünde hazırlanan tutanak okundu. CHP'li Ağbaba'nın konuşmasından sonra da kalabalık dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çatalağzı Zonguldak Kilimli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title