Haberler

Zonguldak?ta 'Suruç' Protestosu

Zonguldak'ta 'Suruç' protestosu Zonguldak'ta, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı protesto edildi.

Zonguldak'ta 'Suruç' protestosu

Zonguldak'ta, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı protesto edildi.

Zonguldak Demokrasi Platformu'nun düzenlediği yürüyüş için Madenci Anıtı'nda yaklaşık 100 kişi toplandı. 'Katilleri biliyoruz, destekçilerini de. Acımız da, öfkemiz de büyük, hesap soracağız' yazılı pankart açan kalabalık, ellerindeki dövizler ve çeşitli sloganlarla Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Zuhal Engiz, saldırının, hükümetin Ortadoğu ve IŞİD politikasının en acı sonuçlarından birisi olduğunu söyledi. Engiz, şöyle dedi:

"Bugüne kadar katil IŞİD çetelerine karşı somut adım atmayanlar, cihatçı çetelere TIR'lar dolusu silah taşıyanlar, Suriye'de katliam yapan katilleri Türkiye topraklarında eğitip donatanların sorumluluğu, saldırıyı gerçekleştirenlerden daha az değildir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, insanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı olmaz. Bu katliamların hesabını insanlık er ya da geç soracaktır."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title