Haberler

Zonguldak'ta Silahlı Saldırı Davası

Güncelleme:

Zonguldak Ereğli'de arkadaşına ateş ederek yaraladığı iddia edilen sanık yargılanmaya başladı.

Ereğli ilçesinde arkadaşına ateş ederek yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, arkadaşı Gökhan Güney'i 13 Şubat'ta ateş ederek yaraladığı iddiasıyla tutuklu sanık Muhammet C. ile avukatlar katıldı.

Muhammet C, savunmasında, olay günü okey oynarken Güney'in kendisi hakkında küfürlü konuştuğunu iddia ederek, "Bunun üzerine oyundan ayrıldım. O da bana küfür etmeye başladı. Sonra tartıştık. Bizi ayırmalarına rağmen dışarıda tekrar tartıştık. Anneme ve kız kardeşime küfür etmeye başladı. Ağrıma gitti. İddia edildiği gibi öldürmeyi değil dövmeyi düşündüm" diye konuştu.

Tartışmalarının ertesi günü Gökhan Güney'i kahvede gördüğünü anlatan Muhammet C, şöyle konuştu:

"Ama bir şey yapmadım. Olayın meydana geldiği gün kendisini beklemiyordum. Kedisine kızgın olduğum için önceki beyanlarımda tüfekle beklediğimi söyledim. Aslında sigara almaya gitmiştim. Yolda tekrar Gökhan'la karşılaştım. Kendisi bana 'Ne var lan' deyince tüfeği ona gösterdim ve o da bana 'Tüfeği bırak gel' dedi. Silahı ayaklarına ateş etmek için doğrulttuğumda kaçtı. Peşinden koştum, Emrah Er'in arabasına bindi ve inmedi. Kapıyı tutuyordu ve bırakması için eline ateş ettim. Arabadan indi ve orada bulananların arkasına saklandı. Oradakiler bana 'Ne yapıyorsun, manyak mısın' demeleri ardından onlar da olay yerinden uzaklaştı. Biraz ileri de Gökhan Güney yere düştü. Tüfekle yanına gittim. Kendisine neden küfür ettiğini sorduğumda bana küfür etmek istemediğini söyledi. İstesem fişeğim vardı. Onun başına ve vücuduna ateş edebilirdim. Ama yapmadım. Kesinlikle öldürme amacım yoktu. Amacım o anki sinirle onu korkutmaktı. Kendisi beni hastaneye götürün diye bağırıyordu. Bunu üzerine eve gittim. Eve gider gitmez ambulans ve teslim olmak için jandarmayı çağırdım."

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Ereğli ilçesinde 13 Şubat'ta aralarında husumet olduğu iddia edilen Muhammet C. ile Gökhan Güney, Hamzafakıhlı Mahallesi Çolaklaraltı mevkisinde karşılaşınca tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Muhammet C. yanında bulunan pompalı tüfek ile Güney'e ateş ederek olay yerinden kaçmıştı.

Gözaltına alınan zanlı, jandarmadaki ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title