Haberler

Zonguldak'ta Polis, Maden Kazaları İçin 'Refleks Planı' Hazırladı

Zonguldak'ta polis, maden kazaları için 'Refleks Planı' hazırladı ZONGULDAK Emniyet Müdürlüğü, kentte maden iş kazalarında polisin hızla olay yerine ulaşmasını sağlamak ve hareket kabiliyetini artırmak amacıyla 'Refleks Planı' hazırladı.

Zonguldak'ta polis, maden kazaları için 'Refleks Planı' hazırladı

ZONGULDAK Emniyet Müdürlüğü, kentte maden iş kazalarında polisin hızla olay yerine ulaşmasını sağlamak ve hareket kabiliyetini artırmak amacıyla 'Refleks Planı' hazırladı.

Emniyet Müdürü Osman Ak, müdür yardımcıları ve şube müdürleri, plan çalışması kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nü ziyaret etti. 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu faciasında 30 işçinin öldüğü müessesedeki ziyarette, TTK İş Güvenliği ve Eğitim Dairesi Şube Müdürü Ahmet Sarıalioğlu ile Karadon Müessese Müdürü Mustafa Özçelik, Emniyet mensuplarını bilgilendirdi. Bölgede TTK'ya ait sahalarda rödovans (kiralama) bedeli karşılığında üretim yapan maden işletmeleri hakkında bilgi verildi. Sahadaki maden işletmelerinin yerleri harita üzerinde gösterildi. Bölgedeki ocaklarında 2 bin 300'ün üzerinde işçi çalışırken, bu sayının, maden işletmelerinin maliyetlerini artıran Torba Yasa ile birlikte bin 152'ye düştüğü belirtildi.

Müessese Müdürü Mustafa Özçelik, özel maden işletmelerinin iş kazalarında kendilerinden yardım istemediğini belirterek kendi imkanlarıyla kurtarma faaliyeti yapmalarından yakındı.

Emniyet Müdürü Osman Ak, kentteki olası maden kazalarında polisin hareket kabiliyetini artırmak, hızla olay yerine ulaşmak amacıyla, 'Refleks Planı' adı altında bir çalışma yaptıklarını, bu çalışma kapsamında bu tür ziyaretleri sürdüreceklerini, diğer maden işletmelerini de gezeceklerini söyledi. 6 ay önce başlayan çalışma kapsamında ulaşım güzergahları üzerinde tatbikat da yapılacağı bildirildi.

Bilgilendirme toplantısının ardından emniyet mensuplarına maden işçilerinin yer altına indikleri 'kuyubaşı' tabir edilen ocak girişi de gösterildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Mustafa Özçelik Zonguldak Osman Ak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title