Haberler

Zonguldak'ta Özel Maden İşletmesindeki İşten Çıkarmalar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde faaliyet gösteren özel kömür işletmesinde, 76 madencinin daha iş aktinin feshedildiği bildirildi.

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işveren ile saha sahibi Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) arasında yaşanan sorunlarla başlayan sürecin maden işçisinin iş akitlerinin feshedilmesiyle sonuçlandığını söyledi.

İşletmeden 3 ayda yüzlerce madencinin işten çıkartıldığını belirten Aydın, "Şu an itibarıyla özel kömür işletmesinde 35 kişi çalışıyor. Bu işçiler de maden ocağının içerisinde gerekli önlemleri alıyor, suları tahliye ediyor, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bekletiliyor" dedi.

Son aldıkları bilgiye göre TTK ile özel kömür işletmesi arasında rödovans sözleşmesinin feshedilmesine yönelik bir dava açıldığını bildiren Aydın, davanın kısa sürede sonuçlanacağı ümit ettiklerini dile getirdi. Muhtemelen de sözleşme feshedilecek ve TTK bu alanı yeniden ihaleye çıkartacak" diye konuştu.

Aydın, madenciliğin bölge açısından önemli bir istihdam kaynağı olduğunu, sorunların bir an önce çözülmesini beklediklerini ifade etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu da 76 işçiye iş akitlerinin feshedildiğinin bildirildiğini, son çıkarılanlarla işten çıkarılan sayısının 630'a ulaştığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Mustafa Aydın Zonguldak Kandilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title