Haberler

Zonguldak'ta Meydana Gelen Heyelan - Vali Kaban

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Zonguldak'ta meydana gelen heyelan- Zonguldak Valisi Ali Kaban - Vali Kaban: - "Bu işten zarar gören insanlarımıza yapılacak yeni evlerin yanı sıra onların istediği koşullarda nasıl bir yardım yapabileceğimiz hususu çalışılacak" Zonguldak Valisi Ali Kaban, Devrek ilçesinde bir süre önce 400 bin metrekarelik alanı etkileyen heyelan bölgesinde inceleme yaparak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.Vali Kaban, Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanvekili Osman Erenoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Karayolları ve Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle Devrek ilçesi Karşıyaka Mahallesi Nizamlar mevkisinde 16 Temmuz'da 400 bin metrekarelik alanın etkilendiği heyelan bölgesinde vatandaşlarla toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından bölgede incelemelerde bulunan Kaban, yetkililerden bölgenin son durumuyla ilgili bilgi aldı.Kaban, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, heyelan bölgesiyle ilgili çalışmaların titizlikle devam ettiğini söyledi.Yıkılan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin başka bir yerde eğitime devam edebilmesi için çalışma başlattıklarını ifade eden Kaban, şöyle konuştu: "Heyelan nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın acilen bir meskene yerleştirilmesi ve bir kısım temel ihtiyaçların karşılanmasına kadar bütün sistem işletildi. Şu ana kadar arkadaşlarımız büyük bir gayret sarf ettiler. Ben her hafta heyelanla ilgili gelişmeler hakkında bilgi alıyorum. Arkadaşlara talimatlar veriyorum. Heyelanın ardından Karayolları yetkilileri, yaptırdıkları teknik çalışmanın ardından nasıl bir çalışma yürütüleceği konusunda karar verdi. Söz konusu yerde meydana gelen heyelanın ardından kayan toprak yükün azaltılması için çalışma başlatıldı."- "Çalışmalar belli bir noktaya geldi"DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerinin bölgedeki derenin ıslahının yanı sıra suyun başka yerden akıtılması için çalışma başlattığını belirten Kaban, "Oluşabilecek yoğun bir yağışta evlere zarar vermemesi ve heyelanın tetiklenmemesi için çalışmalar yaptılar. Çalışmalar belli bir noktaya geldi. Bugünkü toplantıdan çıkan sonuç şu oldu. Bu işten zarar gören insanlarımıza yapılacak yeni evlerin yanı sıra onların istediği koşullarda nasıl bir yardım yapabileceğimiz hususu çalışılacak. Sağlıklı bir şekilde sürecin bitirilmesi için çalışacağız" diye konuştu.Zonguldak Valisi Kaban ve beraberindekiler, heyelan nedeniyle zarar gören vatandaşların sorunlarını dinledi.Karşıyaka Mahallesi'nde başlatılan yol genişletme çalışmalarının ardından 16 Temmuz'da heyelan meydana gelmiş, bölgede yıkılma tehlikesine karşı binaların tahliye edilmesine başlanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Ali Kaban Karşıyaka Devrek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title