Haberler

Zonguldak'ta Madımak Oteli'nde Ölenler Anıldı

Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, 22 yıl önce Sivas'taki Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenleri düzenledikleri yürüyüşle andı.

Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, 22 yıl önce Sivas'taki Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenleri düzenledikleri yürüyüşle andı.

Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, Madımak Oteli'nde ölenlerin anısına, 'İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz' yazılı pankart açarak Gazipaşa Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak Zonguldak Valiliği önüne kadar yürüyen grup, ölenler için saygı duruşunda bulundu.

Madımak'ta yaşananların insanlık tarihine kara bir leke olarak yazıldığını söyleyen Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, "Aradan geçen 22 yılda olay hiçbir yönü ile aydınlatılamazken, açılan davalar bilinçli çabalarla adeta mahşere bırakıldı. Ne gözyaşları dindirilebildi, ne de vicdanları rahatlatacak bir adım atılabildi. İnancımız, kültürümüz, dilimiz, etnik kökenimiz ne olursa olsun bu ülkede bir arada yaşam iradesine sahip çıkmak için bu davayı mahşere bırakmayacağız" dedi.

Bir süre daha slogan atan grup ardından eylemini sonlandırdı. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Valiliği Gazipaşa Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Delikanli nMobil-IOS:

Ya bu Zonguldak insani ne kadar Cahil sivasta ölenleri aniyor sorsaniz ölenlerin Kim oldugunu bilmezler amma kendi ailelerin den ölenleri anmazlar Ya unuttum Ya zonguldakllar Chp li Ya Alevi partisi PKK yandasi yaziklar olsun bütün Zonguldak iline

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title