Haberler

    Zonguldak'ta Madende Göçük

    Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız kömür ocağında göçük altında kalan 29 yaşındaki maden işçisi Volkan Kurtoğlu yaşamını yitirdi.

    Pazar saat 01.00 civarında Gelik Beldesi Dağbaca mevkiinde Volkan Kurtoğlu ile iş arkadaşı Tolga B., kömür çıkarmak için ocağa girdikten kısa süre sonra göçük meydana geldi. Kurtoğlu göçük altında kaldı, Tolga B. ise son anda kurtuldu.

    Olay yerine gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu tahliye ekibi, işçinin cesedini çıkardı. Kurtoğlu'nun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna konuldu.

    Polis, kazadan son anda kurtulan ve ocak sahibi olduğu öne sürülen Tolga B.'yi ifadesini almak üzere emniyete götürdü. Ruhsatsız çalışan maden ocağıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Göçükte hayatını kaybeden madencinin ağabeyi Enver Kurtoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, göçük sırasında kardeşinin ocak sahibi olduğunu bildikleri Tolga B. adlı arkadaşıyla çalıştığını söyledi.

    Sabaha karşı olayı öğrendiklerini anlatan Kurtoğlu, "Kardeşim, çalıştığı inşaat firmasından parasını alamadığı için iki ay önce bir arkadaşının kaçak ocağında işbaşı yapmıştı. Madene girme sebebi işsizlikti. Bir kardeşim daha çaresizlikten kaçak ocakta çalışıyor" diye konuştu.

    Osmaniye'de de göçük

    Cumartesi günü de Osmaniye'deki Göktürk krom madeninde göçük meydana gelti. Ocağın girişindeki göçükte 41 yaşındaki Cumali Kodaş hayatını kaybetti, 25 yaşındaki Ahmet Bilgin de yaralandı.

    Mayıs'ta Soma, Ekim'de Ermenek faciası

    Türkiye'de maden kazaları, mayıs ayında Soma'da 301 işçinin öldüğü maden faciasından bu yana gündemde. Hükümet, madencilerin çalışma şartlarını iyileştiren, güvenlik ve denetimleri artıran yeni düzenlemeler getirse de, kaza ve ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak, 28 Ekim'de Karaman Ermenek'teki kömür madeninde 18 işçi su basması sonucu mahsur kalmış, işçilerin cesetlerine haftalar süren çalışmalar sonrası ulaşılabilmişti. Enerji bakanlığı facianın sebebini daha önce terk edilmiş ve su birikmiş olan bitişik maden ocağına fazla yaklaşılması olarak açıklanmıştı.

    Kaynak: DHA, AA

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Türkiye Taşkömürü Kurumu Mustafa Kemal Atatürk Zonguldak Kilimli Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title