Haberler

Zonguldak'ta 'Torba Yasa' Sonrası 22 Madene Kilit Vuruldu

Güncelleme:

İşletmeler, yeni yasaların sektöre ekonomik yükümlülük getireceği gerekçesiyle üretimi durdurdu.

Torba yasasının ilk mağduru maden işçileri oldu.

Zonguldak'ta faaliyet gösteren 22 özel kömür işletmecisi, sektöre ekonomik yükümlülük getireceği gerekçesiyle üretimi durdurma kararı aldı.

24 YILLIK İŞLETME KAPANDI

Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde 24 yıldır hizmet veren 150 işçinin çalıştığı Arılar Madencilik Şirketi'de üretimini durdurdu.

Şirket görevlisi Ali İhsan Aygün, 16.00-00.00 vardiyasında çalışan 21 işçiye, iş çıkışında maden yasasından dolayı yönetim kurulunun saat 00.00 itibariyle üretime ara verdiğini, işçilerin yasal haklarının ödeneceğini duyurdu. Yerin 85 metre altında çalıştıktan sonra işsiz kaldıklarını öğrenen elleri ve yüzleri kömür karası madenciler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

"İŞVEREN DAHA ÖNCE BİLDİRMİŞ"

21 yıllık madenci 52 yaşındaki Mustafa Cepcioğlu, yasanın çıkması durumunda üretimin durdurulacağını haberini daha önceden işverenden öğrendiklerini belirterek, "Mesai bitirmiş eve giderken işsiz kaldığımızı öğrendik. Arkadaşların hepsi mağdur. İnşallah çözüme kavuşur. Bu kanunun şirkete belirli bir yük getirdiğini biliyoruz. Devlet bunun alt yapısını bilmeden, düzeltmeden bu kanunu çıkardı. Bizim lehimize bir kanun ama işverene de bir yük getiriyor. İşveren ile hükümet arasında bir anlaşma sağlanması lazım" dedi.

"ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Şirket görevlisi Ali İhsan Aygün ise yeni çıkan maden kanunundan dolayı Arılar Madencilik Şirketi'nin üretime son verdiğini söyledi.

Aygün, şöyle devam etti: "Maden kanununu işverene ağır yükümlülükler getirdiği için yönetim kurulu böyle bir karar almıştır. Kömür ocağından çıkan işçilerin hepsi üzgün çıktılar. Hepsi işlerini severek yapıyorlardı. Hepsi de evlerine üzgün bir şekilde gidecek. Zonguldak'taki özel şirketler mağdur durumdadır. Biran önce bunun çözüme kavuşturulmasını ve işçilerin yeniden işe kavuşmalarını istiyoruz."

Madenciler, evlerine işsiz bir şekilde dönmenin üzüntüsünü yaşadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Zonguldak Kilimli Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (7)

turan:

rest rest diyecek hükümette kapatıyorsan tüm işçilerin hakkını ödersin kapatırsın bu kadar basit RESTE rest

4
7
yanıtYanıtla
vatandas:

ayak yapiyorlar bedava adam calisdirmak icin

8
2
yanıtYanıtla
madanci:

aglasanizda sizlasanizda konun cikmis degismez. birazcik insana calisana degerverin ama bu okuzler anlamaz hayatlari para olmus beter olun

4
1
yanıtYanıtla
AMELE:

bedava işci çalıştırıyorlar 3 ton kömür parasına bir ay hayvan gibi çaıştırıyorlar fazla kar edemeyecekleri için elerinden geleni yapıyorlar hiç düşünmüyorlar işciyi okul lar açıldı ve bayram geliyorbuişçi neyapacakdiye hiç düşünenyok bu işverenin gözünü ALLAH DOYURSUN BİZ İŞÇİ OLARAK DOYURAMADIK

4
0
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

BAZEN HESAPLAR TERS DÖNER YA ŞANSLARINDAN İYİLEŞTİRME YERİNE HEPTEN İYİLEŞTİRME ÇIKTI. İŞLERİ ZOR.

2
0
yanıtYanıtla
kadir:

Cayır cayır doğalgaz , ithal kömür gelirken piyasaya bedava kömür girerken birde maliyetlerde @ artış olursa adamlar kapatır tabiki. bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz.

2
0
yanıtYanıtla
YASIN ANLI:

KİMLERİ MAGDUR ETMEDİLERKİ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title