Haberler

Zonguldak'ta Madenci Çocuklarına Sanat Eğitimi

Madenciliğin babadan oğula miras kaldığı Kozlu ilçesine bağlı Çırgan köyünde, kömür ocaklarında hayatını kaybeden işçilerin çocukları, aldıkları eğitimlerin ardından hazırladıkları eserleri sergiledi.

Köy muhtarının girişimiyle ve Zonguldak Sergi Odası'nın desteğiyle gerçekleşen etkinlikte 30 çocuk, resim, karikatür, drama ve mask çalışmaları konusunda eğitim alarak ortaya çıkardıkları eserleri açtıkları sergiyle vatandaşların beğenisine sundu.

Köy konağında açılan sergiye ilişkin açıklama yapan kursun drama eğitmeni Fahri Bozbaş,  maden kazalarında yakınlarını kaybeden çocuklara yaşadıkları acı olayları unutturmak ve geleceğe ilişkin yaşam sevincini paylaşmak amacıyla köyde bulunduklarını söyledi.

Bu tür etkinliklerin devam etmesini umduklarını anlatan Bozbaş, "Daha öncede bu çalışmaları başka yerlerde yapmıştık ama devamı gelmemişti. Oralarda 10 yıl önce buluştuğumuz çocuklar şimdi birer yetişkin olmuşlar. Değişik alanlarda sanat eserleri yaratıyorlar. Kendilerine olan özgüvenlerini bu tür buluşmalarla kazandıklarını yineliyorlar. Bizlerle olan ilişkilerini devam ettiriyorlar" diye konuştu.

Boztaş, köyde çocuklarla birlikte resim ve karikatür çizdiklerini anlatarak, "Mask çalışmasının yanı sıra drama eğitimi gerçekleştirdik. Çocukların bu eğitimlerde kendilerine olan güvenleri yavaş yavaş oturmaya başladı. Önümüzdeki günlerde de köyde çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

Muhtar Aydın Kürekçi de daha önce köylerinde bu tür etkinliğin gerçekleşmediğini belirterek, buna benzer organizasyonların çocukların özgüvenlerini kazanması açısından önemli olduğunu kaydetti. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Fahri Bozbaş Zonguldak Kozlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title