Haberler

Zonguldak'ta Maden Ocağındaki Göçük

Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, dün meydana gelen göçük nedeniyle 9 kişinin mahsur kaldığı maden ocağında çalışma yapılmasının eksikliklerin giderilmesine yönelik olduğunu bildirdi.

Kaymakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dilaver Mahallesi'ndeki özel kömür ocağında tavan kısmında oluşan göçük nedeniyle 9 işçinin mahsur kaldığı ocakta daha önce iş müfettişleriyle denetimlerde bulunarak eksiklikler tespit ettiklerini söyledi.

Eksikliklerin giderilmesi için işletmeye ek süre verildiğini ifade eden Kaymakçı, şöyle konuştu:

"Ocak üretime kapalı ama sadece eksikliklerin giderilmesi için geçici bir süre verilmiş. Eksiklik var ama orada çalışma yapılmasının nedeni o eksikliklerin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Dolayısıyla üretime kapalı olduğunu firma sahipleri de söylüyorlar. Ancak bu eksikliklerin giderilmesi esnasında da kömür içerisinde de hazırlık çalışmaları söz konusu. Şu anda orada yapılan hazırlık işleri esnasında çıkan kömürdür. Özellikle üretim için yapılan bir çalışma değil. Hazırlık yaparken de kömür damarı kesebilirsiniz. Kömür damarı içerisinde de hazırlık yapabilirsiniz. Damar içerisinde hazırlık çalışmaları sırasında da kömür çıkabilir. bu o kömürü de alma işidir. Özellikle üretime yönelik çalışma değil. Kamuoyu bu konuda yanlış bilgilendiriliyor."

Ocakla ilgili eksikliklerin, müfettiş raporlarına göre havalandırma, merkezi gaz izleme sisteminin olmadığı ve ocak giriş ile çıkışında hava girişini sağlayan nefeslik açıklığın olmadığının tespit edildiğine dikkati çeken Erdoğan Kaymakçı, "Ocakta bazı eksikliklerin giderilmesi için yapılan çalışmalar var. Üretime yönelik çalışma değil hazırlık çalışmalarıdır. Hazırlık çalışmaları yapılırken de oradaki kömürün dışarıya alınması lazım. Üretime yönelik çalışma değildi" diye konuştu.

AA muhabiri ocağın içini görüntüledi

AA muhabiri, kömür ocağında tavan kısmında oluşan göçük nedeniyle 9 işçinin mahsur kaldığı ocakta kurtarma amacıyla yapılan tahkimat, toprak yığınları ile madencilikte kullanılan bazı malzemeleri görüntüledi. Ocağın bulunduğu sahada ise herhangi bir üretimin ve çalışmanın olmadığı gözlemlendi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak Kaymakçı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title