Haberler

Zonguldak 'Ta Maden İşçisinden Taşeron Eylemi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'ndeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi Müdürlüğü maden ocağında çalışan maden işçileri, ocakta galeri ve su havuzlarının ıslahı çalışmasının bugün yapılacak ihale ile taşeron firmaya verilecek olmasını, kurum önünde oturma eylemi yaparak protesto etti.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'ndeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi Müdürlüğü maden ocağında çalışan maden işçileri, ocakta galeri ve su havuzlarının ıslahı çalışmasının bugün yapılacak ihale ile taşeron firmaya verilecek olmasını, kurum önünde oturma eylemi yaparak protesto etti.

17 Mayıs 2010'da TTK Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 30, 7 Ocak 2013'te yine TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 8 taşeron işçisinin öldüğü kentte maden işçileri, benzer bir kazanın yaşanmaması için taşeron uygulamasına karşı eylem yaptı. Gece vardiyasından çıkan yaklaşık 150 işçi, minibüslerle Zonguldak'a gelerek TTK Genel Müdürlüğü önünde toplandı. 'Taşeron demek ölüm demek', 'Taşeron ve özelleştirme istemiyoruz' pankartları taşıyan işçiler, 'Susma haykır, taşerona hayır', 'Vur, susma, haykır, taşerona hayır', 'Ne Kozlu ne Gelik biz daha ölmedik' sloganları attı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş da madencilere destek verdi. Alabaş, 2 yıl önce 2 bin olan TTK'nın işçi açığının bugün devam eden emekliliklerle 3 bin 200'e ulaştığını söyledi. Siyasi iktidarın 2 yıldır işçi alınması yönünde karar vermediğini hatırlatan Alabaş, kurumun bu işçi açıkları ile ocakları açık tutabilmesi ve iş güvenliği önlemlerini alabilmesinin bile zorlaştığını savundu. Şimdi işçi açıkları nedeniyle kurumun Armutçuk'ta taşerona iş vermeye hazırlandığını ifade eden Alabaş, şöyle dedi:

"Biz buna karşıyız. Taşeronda ısrar edilirse biz işyerlerinde fiili olarak eylem yaparak bu uygulamaya izin vermeyecek ve taşeron şirketleri ocaklarımıza sokmayacağız. Taşeron demek, kan, gözyaşı, ölüm demektir. Yeraltı madenciliğinde taşeron uygulamasının facialara yol açtığını yaşayarak öğrendik. 17 Mayıs 2010'da 30, 7 Ocak 2013'te 8 arkadaşımızı taşeron şirktetlerin çalıştığı sahalarda kaybettik. Göz göre göre gelen bu kazaları iş cinayeti olarak tanımladık. Bugün hala bu uygulamayı sürdürmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Armutçuk'ta taşeron uygulamasına gitmek büyük bir risktir ve yanlıştır. Armutçuk'ta çalışma şartları çok daha zordur ve bilgi, tecrübe, dayanışma, yardımlaşma ister. Buradan genel müdürümüzü ve kurum yetkililerini bu karardan dönmeye çağırıyoruz. Çözüm işçi açıklarını gidermektir. Bundan sonraki eylemlerimiz iktidar partisinin kapısında olacaktır. Çünkü asıl sorumlu siyasi iktidardır ve işçi açıklarını gidermek onların görevidir."

Madenciler, Alabaş'ın basın açıklamasının ardından kurum önünde oturma eylemi yaptı. İşçiler, eylemlerini sürdürürken bir toplantıya katılmak üzere binadan çıkan TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ı ıslıklayıp yuhaladı. Yaklaşık 20 dakika süren oturma eyleminin ardından işçiler olaysız dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Kandilli Kozlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title