Haberler

Zonguldak'ta Maden İşçilerinin Maaşlarını Alamadığı İddiası

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında çalışan taşeron işçiler, TTK Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında çalışan taşeron maden işçileri, maaşlarının ödenmediği iddiasıyla TTK Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Galeri açma işi yürüten Star firmasında çalışan maden işçileri, TTK Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç ile bazı yöneticiler, maaşlarını alamadıkları iddiasıyla oturma eylemi başlatan işçileri temsilen TTK yöneticileriyle görüştü.

Cinkılıç, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum yetkilileriyle görüştüklerini ve maaşlarla ilgili sıkıntının gün içinde çözüleceğini söyledi.

Taşeron firmada çalışan işçilerin maaşlarının ödenmemesi sonucu eylem yaptıklarını ifade eden Cinkılıç, "Arkadaşlarımızın bu ay hak edişi az yattı. İş yerini gaz bastığı için bu ay fazla çalışamadılar. Fazla ilerleme yapamadıkları için hak ediş toplamı ilk önce borçlara gidiyor. Bundan dolayı da para kalmadığı için arkadaşlarımızın alacaklarıyla ilgili sıkıntı oldu ama maaşları yatacak" diye konuştu.

İşçilerden Ayhan Gökgöz de alacaklarının ödenmesiyle ilgili TTK Genel Müdürü Burhan İnan tarafından talimat verildiğini belirterek, "Genel müdürün talimatına rağmen, maaşları alamadık. Bugün maaş problemimiz çözülmezse eylemimize devam edeceğiz. Sorun çözülmezse kurumun satın alma daire başkanının evine kadar gideceğiz. Bize bayram haçlığı vermesi için. Yerin eksi 630 metre altında çalışıyoruz. Bin lira maaş alıyoruz. Bir de bunun üzerine maaşlarda sorun çıkartılıyor" şeklinde konuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Kozlu Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title