Haberler

Zonguldak'ta Lodos ve Fırtına

Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Ereğli'de fırtına nedeniyle Kırmacı Mahallesi'nde bulunan İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi Erkek ve Kız Pansiyonunun çatısı zarar gördü, yurtta kalan 16'sı kız 38 öğrenci Ereğli Öğretmenevine yerleştirildi.

Kandilli beldesinde de Gökçeler İlkokulu'nun çatısı bahçeye yıkıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgar nedeniyle her iki okulun çatısının zarar gördüğünü belirterek, "Gerekli çalışmaları bir an önce başlattık. Öğretmenevine yerleştirdiğimiz 38 öğrencimizi, kaldıkları yurdun çatısının onarılmasıyla yeniden yerlerine alacağız." dedi.

Ereğli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada da hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ilçe genelinde 4 yangına müdahale edildiği, 5 binanın çatısının uçtuğu, tabela ve aydınlatma direkleriyle otobüs yolcu duraklarının zarar gördüğünü, 11 ağacın da devrildiğini duyurdu.

Sahil güzergahında dev dalgaların yürüyüş yoluna zarar verdiği belirtilen açıklamada, ekiplerin teyakkuzda olduğu kaydedildi.

İlçeye bağlı Kandilli Belde Belediye Başkanı Mustafa Aydın ise fırtına nedeniyle beldede ana yol güzergahlarıyla belde mezarlığında 20'ye yakın ağacın yıkıldığını, aydınlatma direklerinin devrildiğini, bazı ev ve iş yerlerinin çatılarında zarar oluştuğunu aktararak, hasar tespiti yaptıklarını dile getirdi.

Alaplı'da fırtına

Alaplı ilçesinde de fırtına ve lodos nedeniyle elektrik telleri koptu, ağaçlar devrildi.

Gece yer yer devam eden ve sabah saatlerinde de etkisini sürdüren lodos ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrilirken, reklam tabelaları ve çatılar uçtu. İmam Hatip Ortaokulu önünde devrilen ağaç yüzünden enerji nakil hatları koptu.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geceden bu yana etkili olan fırtına ve lodos nedeniyle teyakkuz halinde olduklarını söyledi.

İtfaiye ekiplerinin birçok olaya müdahale ettiğini aktaran Tekin, "Dün metorolojiden yapılan lodos ve fırtına uyarısının ardından zabıta ve itfaiye ekiplerimizi teyakkuza geçirdik. Dün gece saatlerinde ilçede etkili olan fırtına, ağaçları devirerek reklam tabelalarını uçurdu. Bazı evlerin çatılarında hasarlar meydana geldi. Ekiplerimiz gece boyunca olaylara anında müdahale etti." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Gökçeler Kandilli Alaplı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title