Haberler

Zonguldak'ta İlk ve Ortaokul Öğrencileri Klasik Müzikle Buluşacak

Zonguldak'ta, klasik müziğin ilkokul ve ortaokul öğrencilerine tanıtılması amacıyla hazırlanan, 'Zonguldaklı Çocuklar Klasik Müzikle Buluşuyor' projesinin protokolü Valilik ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında imzalandı.

Zonguldak'ta, klasik müziğin ilkokul ve ortaokul öğrencilerine tanıtılması amacıyla hazırlanan, 'Zonguldaklı Çocuklar Klasik Müzikle Buluşuyor' projesinin protokolü Valilik ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında imzalandı.

Vali Ali Kaban'ın makamında gerçekleşen imza törenine BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, BEÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü katıldı. Yrd. Doç. Dr. Kömürcü, ilkokul ve ortaokullarda 15 günde bir konserler vererek klasik müziği çocuklara tanıtmak istediklerini söyledi. Bu sayede yetenekli öğrencilere de ulaşma imkanı yakalayacaklarını ifade eden Kömürcü, "Bu konserlerle ayrıca öğrencilere çağdaş anlamda bir birey olmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ise üniversite olarak üretmiş oldukları tüm hizmeti, Zonguldak'la buluşturmak için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Vali Ali Kaban da sanat ve müziğin insanları bir araya getiren ve birleştiren bir öğe olduğunu kaydetti. Vali Kaban, "Biz müzik üzerinden insanları bir araya getirebiliriz. Bu bir araya gelişe bugün gerek ülkemiz gerek dünya her zamankinden daha muhtaç. Bunu çocuklarımızla buluşturma fikri bizlere oldukça cazip geldi" dedi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Mahmut Özer Ali Kaban Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title