Haberler

Zonguldak'ta İlk Ders Zili Çaldı

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı ilk ders zili çaldı.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı ilk ders zili çaldı. Zonguldak'ta yaklaşık 105 bin öğrenci okula başladı.

2014-2015 eğitim öğretim yılı ilk ders zili bugün çaldı. İlk defa okula gelen 1. sınıf öğrencilerinin heyecanlı oldukları gözlendi. Velilileri ile birlikte okula gelen öğrenciler sıralara oturmanın heyecanını yaşadı.

Mithatpaşa İlkokulu'nda okuyan öğrenciler öğretmenleri ve müdürleri ile birlikte kaynaştı. Öğrenciler, ders kitaplarının dağıtılması ile birlikte ders başı yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da yeni eğitim öğretim yılında Valilik binası önünde tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı. Özbek, "Her öğretim yılının başında okula başladığım ilk günümün heyecanını hala yaşarım. Okul bahçesine meraklı ve ürkek adım atışım, bilinmez bir heyecan ve korku. Ancak gülen yüzü, yumuşak ses tonuyla, sıcacık avuçlarında kaybola minik ellerimi tutup beni sınıfa götüren öğretmenimi tanıyınca tüm korkularım yok oldu. Bu ilk gün anasını tüm tazeliğiyle her yıl yeniden yaşarım. Okullarımıza gelen okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerinin duygusal durumlarını hissedebiliyorum. Çocuklarımız, güzel çocuklarımız, onlar geleceğimizin güvencesidir. Tüm öğrencilerimiz küçücük ellerine kocaman yüreklerini sığdırarak geldiler. Günlerdir boş kalan okul bahçelerimize tazelik ve zindelik getirdiler. İlköğretim haftasıyla can bulan okullarımız şenlendi, bayram yerine döndü. 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilimiz genelinde 1. sınıfa 3 bin 50 kız, 3 bin 199 erkek toplam 6 bin öğrencimiz başlamış olup geçen hafta uyum eğitimiyle okullara başladılar. İl genelinde özel okul, özel eğitim okulları ve devlet okullarımızda yaklaşık 105 bin öğrencimiz eğitim öğretime devam edecektir. Bu güzel günün ardından biz öğretmenler ve öğrencilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. İlköğretim meselesi demek, Atatürk'ün de dediği gibi vatan, millet, bayrak meselesidir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu bilinç ve bu sevgi ile başladığımız eğitim öğretim yılının başarıları da beraberinde getireceğine inancımız sonsuzdur" dedi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu tören günün anlam ve önemini belirten konuşma ile sona erdi. Zonguldak Valisi Ali Kaban da makamında tebrikleri kabul etti. Öğretmen ve öğrencilere hediyelerini takdim eden Vali Kaban, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Kaban, "Her sene eylül demek, okulların tekrar açılması demektir. Bir açıdan baktığınız zaman tatil dönemi bitiyor. Çocuklar için oldukça zor bir şey. Tam alışıyorsunuz, kimisi denizde, kimisi yaylada sonra birden tekrar çalışma, sorumluluk ve yükümlülükler başlıyor. Eğitim, bir andan da toplum ve toplumcu felsefelerinin çok önem verdikleri husustur. Dünyada toplumculuğun başlamasıyla birlikte eğitim felsefeleri de aynı dönemde başlamıştır. Oradaki toplumun devamlılığının sağlanabilmesinde en önemli husus eğitim olarak ön görülmüştür. Öyle bir yaklaşım geliştirilmiştir. Bu günde aynı hızda devam etmektedir. Bilginin ve görgünün aktarılması eğitim üzerinden yapılmaktadır. Bu kadar yoğun bir eğitim sürece içerisinde her şeyi en baştan en sona doğru organize her zaman mükemmelen olmayabiliyor. Zaman içerisinde sorunlar çıktıkça müdahil olarak o sorunların giderilmesi için bizlerin çalışılması ile çözümle sorunları ortadan kaldırılmak suretiyle mükemmele götürülmesi hedeflemek durumundadır" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Ali Kaban Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title