Haberler

Zonguldak'ta Geçici İşe Alınacak 90 Kişi İçin Mülakat

Zonguldak'ta, Bülent Ecevit Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde asgari ücretle geçici temizlik işçisi statüsünde çalışacak 90 kişi, başvuranlar arasında yapılan mülakatla belirlendi.

Zonguldak'ta, Bülent Ecevit Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde asgari ücretle geçici temizlik işçisi statüsünde çalışacak 90 kişi, başvuranlar arasında yapılan mülakatla belirlendi.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında kamuda geçici işçi statüsünde çalışacak 1000 kişi için başvurular sona erdi. Yoğun başvuru nedeniyle sistemde yaşanan arıza sonucu başvuru sayısı belirlenemedi.

Başvuruların sona ermesiyle Bülent Ecevit Üniversitesi'ne alınacak 50, İl Emniyet Müdürlüğü'ne alınacak 40 temizlik işçisi için mülakat yapıldı. İş başvurusu yapanlar, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü salonunu doldururken, salon kapısından itibaren koridorda uzun kuyruk oluştu. Adaylar, gelir durumları, yaş, çocuk sayısı, mülk durumlarının belirlendiği mülakatta tek tek görevlilerin sorularına cevap verdi. Gün boyu sürecek mülakat sonunda gelir ve diğer durumlarına göre 90 kişi belirlenecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, adayların gelir durumlarına göre işe alınacağını söyledi. Demirsu, şöyle dedi:

"Geliri sıfır olanlardan başlamak üzere yukarıya doğru giderek 90 kişiyi belirleyeceğiz. Tabii diğer şartlara da uyum göstermeleri gerekiyor. Çocuk sayısı ve öğrenim durumları önemli. Mülakatların bitimine müteakip değerlendirmelerimizi yapacağız. Kısa sürede işe başlatacağız. Diğer kurumlara alınacak adaylar da yine aynı şekilde mülakatla belirlenecek. Mülakatların tümü Çarşamba günü sona erecek. İşe girmeye hak kazananlar asgari ücretle 15 Haziran 2016'ya kadar çalışacak."

Yoğun bir başvuru olduğunu, ancak sayıyı belirleyemediklerini belirten Demirsu, "Başvuranların yüzde 80'i kadın. Amacımız gelir desteği sağlamak. Kadınlarımız aile bütçesine katkı yapmak için başvuruda bulunyor" dedi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title