Haberler

Zonguldak'ta En Güzel Kuş Yarışması

Zonguldak Kuş Üreticileri Derneği tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen geleneksel Saka Melezi Ötüm ve Güzellik Yarışması'nda Zonguldak'ın en güzel kuşları belirlendi.

Zonguldak Kuş Üreticileri Derneği tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen geleneksel Saka Melezi Ötüm ve Güzellik Yarışması'nda Zonguldak'ın en güzel kuşları belirlendi.

Kozlu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yarışmaya Zonguldak ilçelerinden ve şehir dışından kuş yetiştiricileri ile çok sayıda kuşsever katıldı. Jürinin değerlendirmesi sonucu, Saka Melezi Ötüm dalında Hayrullah Saki 1., Timoçin Demirel 2. ve Erkan Eray 3. oldu. Saka Melezi Güzellik dalında ise Murat Yılmaz 1., Kadir Karakaş 2., Ertan Açıkgöz de 3. oldu. Yarışmada, Melez Ötüm ve Güzellik kategorilerinde ilk üçe girenlere kupa, 2013 -2014 sezonunda Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu'nun düzenlediği yarışmalarda derece alan dernek üyelerine de plaket takdim edildi.

Zonguldak Kuş Üreticileri Derneği Başkanı Ertan Açıkgöz, bu yarışmayı dernek olarak gelenekselleştirdiklerini ifade ederek, "6. yarışmayı Zonguldak'ta yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bunda Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin'in bizlere büyük desteği oldu. Şehir dışından ve çevre il ve ilçelerden yarışmamıza katılan misafirlere teşekkür ediyoruz." dedi. Kuş sevgisinin insanı rehabilite ettiğini, çok güzel bir hobi olduğunu ifade eden Açıkgözrek, "Derneğimiz 2013 yılında kuruldu. Türkiye Kanarya Kafes Kuşları Federasyonu'nun düzenlediği yarışmalarda da çok sayıda derece aldık. İlimizin tanıtımı açısından bu aktiviteler çok önemli. Amacımız gençlere kuş sevgisini aşılamak. Bu tür etkinliklerle onları heveslendirmek ve kuş sevgisini yaymaktır. İleride daha büyük yarışmalar düzenlemek istiyoruz." diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title