Haberler

Zonguldak'ta Darbe Girişimi Protestosu

Zonguldak'ta darbe girişimi protestosuZONGULDAK'ta 5 siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla düzenlenen 'Milli birlik' mitinginde darbe girişimi protesto edildi.

Zonguldak'ta darbe girişimi protestosu

ZONGULDAK'ta 5 siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla düzenlenen 'Milli birlik' mitinginde darbe girişimi protesto edildi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, ABD'nin Fethullah Gülen'i Türkiye'ye vermeyeceğini iddia ederek, 'FETO'nun sonunu size anlatayım. Yavaş yavaş zehirlenecek ve Pensilvanya'da bir hastanede ölecek. Bize ancak verirlerse tabut içerisinde cenazesini verirlerö dedi.

Zonguldak Platformu tarafından Madenci Anıtı'nda düzenlenen mitinge Vali Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, bazı belde belediye başkanları, AK Parti, CHP, MHP, BBP ve Saadet Partisi, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer ve beraberindeki yaklaşık 300 öğretim görevlisi ve personel de eyleme destek verdi. Anıtın karşısındaki binaya Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eyleme katılan siyasi partilerin liderlerinin fotoğrafları yan yana asıldı. Vatandaşlar, miting alanına gelen rütbeli asker ve polisleri alkışladı. Bazı vatandaşlar, asker ve polislerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Türkiye kadar darbe yaşayan ülkenin olmadığını belirterek, 'Amaç şuydu; iç karışıklık çıkartmak, iç savaş çıkartmak, milleti birbirine kırdırmak, düşürmek. Dışarıdan IŞİD militanlarını sokacaklardı, Şii militanlarını sokacaklardı, zaten bir PKK belası var başımızda. Onlar da düğmeye basacaklardı. Paralelcilerle birlikte ne olacaktı; Türkiye'de iç karışıklık olacaktı. Dışarıdan destek var. Fethullah Gülen'in emriyle uçak kalkmaz, o piyondur. İçeride hainler var. Bu darbeyi gerçekleştirmek isteyenler asker kıyafeti giymiş teröristlerdir. Bunlar Yezid'in askerleridir. Yezid, Mekke, Medine, din düşmanıdır. Dışarıdaki güçler Türkiye'yi bir kalıba sokmak istiyorlar. Kalıba sokulmuş sembolik bir devlet başkanı istiyorlar. Terörist başını Türkiye'ye gönderecekler, 'alın size dini lider' diyecekler. Yok kardeşim böyle bir şey. Çok hızlı hareket etmemiz lazım. Bu çeteyi temizlemezsek onlar bizi temizleyecekö dedi.

AK Partili Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise, Fethullah Gülen'in iadesi için Amerika'ya dosyanın gönderildiğini söyledi. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye verilmeyeceğini iddia eden Çaturoğlu, şöyle dedi

'FETO'yu Türkiye'ye vermezler. Çünkü çok şey biliyor. Sadece Türkiye ile alakalı değil, yaptığı işler, dünyanın çoğu ülkesinde Türkiye Cumhuriyetleri dahil, Afrika, Asya dahil faaliyetleri var. Verirlerse Amerika'ya ters olur. Öttürülürse çok şey ortaya çıkar. Başka bir ülkeye gitmesine izin vermezler. FETO'nun sonunu size anlatayım. Yavaş yavaş zehirlenecek ve Pensilvanya'da bir hastanede ölecek. Bize ancak verirlerse tabut içerisinde cenazesini verirlerö

Konuşmaların ardından Kuranı Kerim okundu ve İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua edildi. Daha sonra yaklaşık 5 bin kişi, Mehteran takımı eşliğinde Gazipaşa Caddesi'nden valilik binası önüne kadar yürüdü. Burada bir süre slogan atan kalabalık, olaysız dağıldı. Bir grup vatandaş demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title