Haberler

Zonguldak'ta 'Çates' Protestosu

Zonguldak’ta kurulu bulunan Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin (ÇATES) özelleştirilmesine tepki amacıyla Çatalağzı beldesinde yürüyüş düzenlendi.

Zonguldak'ta kurulu bulunan Çatalağzı Termik Elektrik Santrali'nin (ÇATES) özelleştirilmesine tepki amacıyla Çatalağzı beldesinde yürüyüş düzenlendi.

Çatalağzı Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TES-İş Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık üç kilometre uzaklıktaki ÇATES'e yürüyen katılımcılar, yavaş adımlarla sloganlar atarak yolu bir saatte bitirdi. ÇATES önüne gelen katılımcılar burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

İlk konuşmayı ise Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş yaptı. ÇATES ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) büyük bir kararlılıkla sahip çıktıklarını ifade eden Alabaş, "Ülkemizin ve milletimizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Hükumeti, dostu, düşmanı buradan bir kez daha uyarıyoruz. ÇATES ve TTK bir bütündür satılamaz diyoruz. Bu yanlıştan vazgeçin bizi daha fazla zorlamayın" dedi.

Ardından konuşan TES-İş Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin ise, "Gerek Yatağan'da, gerek Ankara'da beraberce mücadele verdik. Yürüdük, bağırdık, anlattık. Ama dinleyen olmadı. Ne yaparlarsa yapsınlar, santrali kağıt üzerinde verebilirsiniz. Ama oraya giriş önemli. Bu çalışanlar devletin malına sahip çıkmak istiyor. İşine, aşına sahip çıkmak istiyor. Defalarca söyledik bu işten vazgeçin. Pazartesi günü teklif verecek olan firmalara söylüyorum. Sakın ola teklif vermeyin. Şu anda Türkiye'de taşlar yerinden oynamış. İşçinin ayak sesi her şeye benzemez. Kütahya'dan, Yatağan'dan, Zonguldak'tan başlıyor. Bunun ilerisi devam edecek. Bu işten kısa zamandan vazgeçin. İşçinin ayak sesi her ayak sesine benzemez" diye konuştu.

BACAYA "NO" YAZISI YAZDILAR

ÇATES önündeki basın açıklaması sırasında ÇATES'in bacalarını boyayan iki kişi "No" yazısı yazarak eyleme destek verdi. Eylem sonrasında İHA'ya konuşan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "Türkiye'de termik santrallerinin özelleştirilmesi ile ilgili süreç 10 Nisan'da Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin son tekliflerinin verilme süreciydi. İhalesi yapıldı. Pazartesi günü de ÇATES'in son teklif verme süreci olacak. Bununla ilgili ÇATES'nin özelleştirilmesiyle ilgili burada daha önce basın açıklaması yaparak ÇATES'in özelleştirilmesine karşı olduğumuzu ifade ettik. ÇATES'in kuruluş amacının Zonguldak'ta TTK'nın ürettiği taş kömürünün dışında kalan düşük kalorili yakıtın elektrik enerjisine dönüştürülmesi amacıyla kurulan bir santral olduğunu ifade ediyoruz. ÇATES'te ithal kömür kullanılmasının kuruluş amacının dışına çıkacağını ifade ediyoruz. Bugün de Çatalağzı'ndan santral önüne kadar yürüyüş yaptıktan sonra basın açıklaması gerçekleştirildi. Bölge halkının santrale ne kadar sahip çıkmaya hazır olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar protestoların ardından olaysız dağıldı. Öte yandan, ÇATES'in özelleştirilmesi ile ilgili 21 Nisan 2014 tarihi son teklif verme günü olarak belirlendi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Tahsin Çatalağzı Zonguldak Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title