Haberler

Zonguldak'ta Basın Mensuplarına Eğitim Semineri

Zonguldak'ta, basın mensuplarına yönelik sayfa düzeni eğitim semineri düzenlecek.

Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, yaptığı açıklamada, "Zonguldak Basını Kaliteli Hizmet İçi Eğitim Programı" Projesi'nin, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından başarılı bulunduğunu belirtti.

Yerel gazete çalışanlarına yönelik düzenlenecek sayfa düzeni eğitim seminerinin 8 Nisan'da başlayacağını bildiren Topaloğlu, yerel basına içerik ve görsel anlamda kalite kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Yerel basına önemli katkılar sunduklarını vurgulayan Topaloğlu, bu kapsamda Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) işbirliğiyle hazırladıkları "Basın Mensupları Kaliteli Hizmet İçi Eğitim Kampında" Projesi'ni BAKKA'ya sunduklarını kaydetti.

Söz konusu projenin mart ayında kabul edildiğini vurgulayan Topaloğlu, şunları söyledi:

"Proje kapsamındaki eğitim, öğretim üyesi ve gazeteci Hasan Fehmi Ketenci tarafından verilecek. Toplamda 54 saat sürecek olan programda, atölye eğitimi de gerçekleştirilecek. Bu eğitimlere, günlük ya da haftalık gazetelerin sayfalarını hazırlayan sayfa sekreterlerinin yanı sıra, gazetelerde görev yapan editörler ve yazı işleri müdürlerinin de katılacağını umuyorum. Çünkü, sayfa sekreterlerinin eğitiminin yanı sıra, gazete sayfasına girecek haber, ajans haberinin gazete haberine nasıl çevrileceği, görsel uyum, sayfa sekreterinin mizanpajı yapmada ne kadar özgür olacağı konusunda temel bilgiler verilecek. Eminim, bu eğitimlerden sonra gazetelerimizin sayfaları görsel açıdan daha iyi olacaktır."

ZGC Başkanı Derya Akbıyık ise projeye destek veren Vali Ali Kaban'a ve BAKKA yetkililerine teşekkür etti.

Her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını dile getiren Akbıyık, "Yerel basının maddi, teknik ve fiziki koşullarının yetersizliğinin yanı sıra, yetişmiş eleman eksikliği önemli yer tutuyor. Kentte görev yapan tüm meslektaşlarımıza yönelik yapılacak her türlü projenin içinde yer almak istiyoruz" dedi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Batı Karadeniz Derya Akbıyık Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title